Tuorein sisältö

Klassikkotarina Kärpästen herra kerrataan BBC:n minisarjassa

21.04.2023 klo 18.20 | Luettu: 806 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


William Goldingin klassikkoromaani Kärpästen herra (Lord of the Flies) kertoo autiosaarelle päätyvistä nuorista pojista, joiden yritys rakentaa yhteiskunta kosahtaa lupaavan alun jälkeen. 60-luvun elokuvaversio sai kiittävää palautetta. Kuvassa on vähemmän arvostettu mutta monien tuntema 90-luvun versio. Viimeaikoina aihe on taas ollut suosiossa.

Tuorein käänne on se, että BBC tekee tarinasta neliosaisen minisarjan. Päävastuussa on Jack Thorne, joka on Enola Holmes -elokuvien kirjoittaja ja yksi His Dark Materials -sarjan keskeisimmistä tekijöistä. Tuottajiin lukeutuu edesmenneen kirjailijan tytär Judy Golding Carver, joka kuvailee yhteistyökumppaneitaan innostuneiksi ja osaaviksi.

Vuonna 2017 Warner Bros. -studio alkoi työstää ison kankaan elokuvaa, joka vaihtaa päähenkilöt tytöiksi. Ajatukselle hieman naureskeltiin, mutta pienen budjetin leffa Ladyworld (2018) ja toisen kauden juuri aloittanut sarja Yellowjackets ovat pitkälti "naisten versioita" Kärpästen herrasta. Vuonna 2019 väitettiin, että Warner tekeekin perinteisen uuden version, mutta sitäkään ei ole näkynyt.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Michelle Yeoh & Ever... Tiny Toons on kompos... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova