Tuorein sisältö

Taika Waititi valmistautuu ohjaamaan robottielokuvan Klara ja aurinko

02.05.2023 klo 21.30 | Luettu: 834 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Ohjaaja Taika Waititin jalkapallokomedia Next Goal Wins debytoi syksyllä. Näillä näkymin hänen sitä seuraava elokuvansa perustuu Kazuo Ishiguron romaaniin Klara ja aurinko (Klara and the Sun).

Klara on robottityttö, jonka tehtävä on pitää seuraa kotiopetuksessa olevalle nuorelle. Valikoiduista lapsista tehdään älykkäämpiä geenejä peukaloimalla, ja robotti hankitaan yleensä heille, jos vanhemmilla on varaa.

Klarakin on älykäs, mutta rajoitetulla tavalla. Hän pitää aurinkoa elävänä ja lempeänä olentona, koska hän saa virtansa siitä ja maailma vaikuttaa sammuvan öisin. Klara yrittää pelastaa sydänsuruilta perheen, jonka tyttö on sairas.

Ishiguron romaaneihin lukeutuvat myös Pitkän päivän ilta, Ole luonani aina ja Haudattu jättiläinen. Ensimmäiset kaksi ovat johtaneet kiiteltyihin elokuviin, ja Guillermo del Toro kehittelee stop-motion-animaatiota Haudatusta jättiläisestä.

Deadline-sivuston mukaan Waititi on yhä innoissaan Star Wars -elokuvastaan. Hän on sitoutunut ohjaamaan sen ensi vuonna, mutta sitä ja muita vaihtoehtoja pohdittuaan hän päätyi ensin Klaran äärelle. Kun Disney jakoi pari sanaa kolmesta Star Wars -elokuvasta viime kuussa, Waititin versiota ei mainittu.

Kuvassa on IG-11-robotti The Mandalorian -sarjasta. Waititi on hänen ääninäyttelijänsä.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Anna Puun kesän keik... Mari osti Hynysten p... >

Keskustelut (1 viestiä)

Bub

03.05.2023 klo 04.07

Akira on ilmeisesti Waititin kohdalla kuopattu ja varmaan ihan hyvä niin.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova