Tuorein sisältö

Kirjalähde: Justimus-ryhmän Virtuaalipippeli syntyi aikaisemmasta tutulla tyylillä - 'Juho tuli meille yökylään'

21.05.2023 klo 01.13 | Luettu: 922 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Mika Tolvasen kirjassa "Luokkakuva - Suomituben sisäpiirissä" (Tammi) kotimaiset tähtitubettajat ja heidän kanssaan työskennelleet taustavaikuttajat kertovat menneistä vuosista, jolloin luotiin askelmerkkejä nykyiselle menestykselle.

"Justimus-sketsiryhmän kolmikko Sami Harmaala, Juho Nummela ja Joose kääriäinen ovat täydellinen esimerkki siitä, miten YouTubesta voi ponnahtaa suureen suosioon. Kolmikko aloitti uransa sketsivideoilla 6000 asukkaan kotikaupungissaan Pohjos-Pohjanmaalla, ja nyt takana on jo lukuisia omia tv-ohjelmia sekä suomituben ikonistatus.

Ponnahditte suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2011 Lanit-musiikkivideolla, josta tuli viraalihitti. Kyseessähän on siis musiikkivideo, jossa Sami ja Joose roolihahmoina räppäävät tietokonepelien pelaamisesta Millaista sen videon teko oli? Se on osa suomitubehistoriaa.

Sami: Meidän tapamme tehdä videoita siihen aikaan oli sellainen, että Juho tuli meille yökylään ja sitten me vaan kuvattiin jotain. Silloin me haluttiin jotenkin yhdistää omaa musiikkiharrastusta niihin sketseihin. Jokin kerta Joose oli kyläilemässä, ja me tehtiin sellainen biisi kuin Virtuaalipippeli, jossa kaksi hahmoa heittelee riimejä pelimaailmasta. Siitä tuli meidän ensimmäinen hitti, se keräsi 10 000 katselua ja me päästiin sillä paikallislehden sivuille - mulla on se juttu leikkeenä tallessa edelleen! Koska se oli niin suosittu, me haluttiin tehdä sille jatko-osa, ja niin syntyi Lanit, ehkä noin vuosi myöhemmin. Me oltiin Joosen kanssa molemmat toki kovia pelaajia, joten siitähän se inspiraatio siihen löytyi. Juho kuvasi sen musiikkivideon, ja koska meillä ei ollut rahaa energiajuomaan mutta haluttiin niitä tölkkejä videolle, käytiin kolmestaan keräämässä niitä roskiksista.

Joose: Mä muistan, kun kirjoitin sitä biisiä Samin huoneessa. sami väkersi biittiä ja meikä rustaili sanoja. Idea musiikkivideoon syntyi Haapaveden ABC:llä. Se oli sellainen paikka, jossa nuoriso aina hengaili istuskelemassa piha-aidan päällä".


Lainatut kohdat ovat Mika Tolvasen kirjasta "Luokkakuva - Suomituben sisäpiirissä" (Tammi).


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kevään ihastuttavin ... Kirjalähde: suosikki... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova