Tuorein sisältö

Kirjalähde: suosikkitubettaja Lakko hämmästytti omalla vaatemallistolla - näin miehelle maksettiin mahtidiilistä

21.05.2023 klo 02.23 | Luettu: 858 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Mika Tolvasen kirjassa "Luokkakuva - Suomituben sisäpiirissä" (Tammi) kotimaiset tähtitubettajat ja heidän kanssaan työskennelleet taustavaikuttajat kertovat menneistä vuosista, jolloin luotiin askelmerkkejä nykyiselle menestykselle.

"Eric Savolaisen Lakko-kanava on kotimaisen tubeskenen johtotähti yli 800 000 tilaajallaan - käytännössä joka seitsemäs suomalainen lukeutuu miehen seuraajiin. Väestömassasta kiinni pitävä suosio ei ole kuitenkaan noussut hattuun, vaan maanläheinen Eric työstää videosisältöjään samalla tavalla kuin ennenkin - yksin kotonaan.

Tälläisena sivustakatsojana mulle sun tähtistatus sementoitui, kun sulta tuli oma vaatemallisto Jack & Jonesin kanssa. Se ei ollut enää mitään tubettajien netissä myymää merchiä, vaan sun nimi komeili kaupoissa aivan kaikkialla. Se tuntui silloin isolta askeleelta tubeskenessä, siltä seuraavalta leveliltä.

Se oli joskus 2016, ja se oli mulle oikeasti ihan helvetin iso juttu. Pääsin tekemään oman vaatemalliston, enkä mitään pilipalimallistoa paitapainon vaan ihan ison yrityksen kanssa. Se oli niin absurdia silloin, ei mulla ollut siihen aikaan mitään isoja yhteistöitä ja sitten tälläinen lyötiin pöytään. Joona Haatainen soitti mulle Trootilta, että kiinnostaisiko tämä mua, ja mä muistan vain ajatelleeni, että nyt on jumankauta semmoinen pommi, että ei kun tekemään!.

Muistan istuneeni Jack & Jonesin kanssa palaverissa, kun käytiin ideoita läpi ja suunniteltiin sitä kaikkea. Mietittiin, mitä siihen vaatemallistoon sisältyy, millaisia printtejä tehdään ja kuinka henkilökohtaisia ne ovat - että haluanko mä tuoda Lakkoa niissä esille vai olisivatko ne tyyliltään yleisempiä. Se prosessi oli aika nopea. Ei kestäny kauaa, kun jo lensin Tanskaan valokuvaussessioihin. Muistan ajatelleeni, että mitä hemmettiä oikein siellä teen. Että mä olen pelivideoita tekevä kaveri Jämsästä, ja nyt mua kohdellaan ja kuvataan kuin oikeaa mallia. Se oli pirun hienoa. Mä tykkään haalia erilaisia kokemuksia, ja tämä oli kyllä yksi isoimpia juttuja.

Saitko sä tuloja per myyty vaate vai miten se toimi?

Sain könttäsumman, mutta se oli siihen aikaan hyvä diili. Me tehtiin niitä vaatteita tietty määrä, sellainen vaatemallistodroppi. Se oli siihen aikaan isoimpia palkkioita, mitä mä olin saanut. Eikä se ollut pelkästään sitä, että sain rahaa tilille, vaan että sain aurattua Suomessa koko tubeskenelle tietä.

Onko sulla edelleen jossain varastossa 60 lippistä pahvilaatikossa?

No onneksi ei ole! Kyllä mulla oli kaikennäköisiä vaatteita siitä mallistosta vaatekaapissa, mutta olen vienyt niitä jo kierrätykseen.

Yhdessä vaiheessa niitä Lakko-paitoja oli joka toisella 13-vuotiaalla pojalla päällä. Niitä näki kaikkialla, se oli niille uniformu.

Jostain liikkeistä ne myytiin loppuun hetkessä. Kampanjan loppupuolella niitä ei ollut koko Suomessa kuin muutamassa myymälässä enää jäljellä. Mulle satoi älyttömästi viestejä, että mistä niitä saa, onko niitä enää jäljellä. Menestyksen pohjalta tehtiin seuraavana vuonna toinen vaatemallisto, vähän erilainen. Se oli oikeasti iso juttu
".

Lainatut kohdat ovat Mika Tolvasen kirjasta "Luokkakuva - Suomituben sisäpiirissä" (Tammi).






V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kirjalähde: Justimus... Sylvester Stallonen ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova