Tuorein sisältö

Disneyn torpedoima fantasia muodonmuuttajatytöstä pelastui Netflixiin: Nimona-traileri

20.05.2023 klo 22.05 | Luettu: 657 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Nimona on sarjakuvaan perustuva fantasiakomedia ja tietokoneanimaatio, jolla on mutkikasta historiaa. Blue Sky Studios työsti leffaa osana 20th Century Fox -perhettä. Leffaa ei peruttu heti, kun Disney osti Foxin, mutta leffa alkoi lykkääntyä: alunperin sen oli tarkoitus valmistua vuonna 2020. Lopulta Disney veti töpselin koko Blue Sky -studiolta, jolloin Nimona peruttiin.

Disneytä on kritisoitu loppusuoralla olevan leffan hyllyttämisestä ja erikseen myös asenteellisuudesta. Nimona kertoo muodonmuuttajatytöstä, jolla on joustava identiteetti, ja tarinaan kuuluu homoseksuaalinen romanssi. Sarjakuvan luoja ND Stevenson on muunsukupuolinen. Disney harrastaa omissa leffoissaan "kaikkien aikojen ensimmäisiä homosekunteja", mutta Nimona ilmeisesti oli liikaa.

Leffa peruttiin 2021. Vuotta myöhemmin uutisoitiin, että Annapurna Pictures on pelastanut sen ja leffa on matkalla Netflixiin. Blue Sky -studiota ei enää ole, mutta leffaa ei jouduttu aloittamaan alusta ja mukana on monia vanhoja tekijöitä. Jopa ääninäyttelijät Chloë Grace Moretz ja Riz Ahmed pysyivät mukana siirtymän aikana.

Leffa kertoo tilanteesta, jossa ritari yrittää surmata Nimonan, kunnes ritaria syytetään rikoksesta ja Nimonasta tulee keino todistaa syyttömyys.

Nyt kun tiedämme, että leffa on pelastettu täpärästi, on tarpeen todeta, että trailerin ensimmäiset 30 sekuntia eivät kerro kaikkea visuaalisesta tyylistä. Ensi-ilta on 30. kesäkuuta.V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tulisista juustonaks... Succession 11/39: po... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova