Tuorein sisältö

Mrs. Davis 1-7: jos Spielberg olisi vetänyt sieniä ennen Viimeisen ristiretken huipennusta

22.05.2023 klo 23.20 | Luettu: 834 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
Great Gatsby 2001: A Space Odyssey


Jos sarjassa on mielestäsi tarina, jutussa on spoilereita.

Viis siitä, että luulin sarjan kertovan soturinunnasta (johtuen toiminnasta, päänunnan taikurijahdista ja muista soturinunnista), mutta nunnan vastustamalta tekoälyltä odotin enemmän: enemmän toiseuden tuntua, enemmän jotakin. Tänään tekoäly lähettää Espanjan pääministerin ilmoittamaan cowboylle, että tekoäly hyötyy vastarinnasta. Se on ok, mutta missä on konkretia? "Tekoälyä vastustavat" sankarit suorittavat yhä satunnaisia stuntteja tekoälyn tahtoa mukaillen, jos he vaikka saisivat etulyöntiaseman. Tekoäly on samassa asemassa kuin alussa.

Valas on nielaissut Graalin maljan. Nunna hyppää mereen taikurin puvussa, joka kestää vatsahapot. Valaan iskiessä nunna päätyy taas mielikuvitukseensa: Jeesuksen falafel-ravintolaan. Neitsyt Maria ilmestyy selittelemään, että Graalin malja on Jeesuksen pääkallo, joka on tuhottava, jotta Jeesus viimein vapautuu ravintola-alalta. Tyylillisesti tämä on olevinaan tunteellista, ikään kuin tässä olisi jokin oivallus, vaikken löytänyt tästä edes hahmojen kehitykseen liittyvää koukkua.

Se, että Jeesus nousi kuolleista kolmantena päivänä, on niin sanottu Joonan merkki. Vanhassa testamentissa profeetta Joona vapautui meripedon vatsasta kolmantena päivänä. Jokin on nyt ovelaa! Mikä? Ei aavistustakaan! Jakso loppuu, kun se on vielä näyttänyt, kuinka vastarintaliike räjäyttää oman päämajansa, koska tekoäly yllytti heitä laajentamaan toimintaa.

Cowboy ei ole niin tyhmä, että hän menisi tuohon halpaan, ehei. Hän ei tuhoa vastarintaliikettä, koska tekoäly manipuloi häntä, vaan koska hän menetti uskon vastarintaliikkeeseen, kun tekoäly yritti manipuloida häntä! Tässäkin varmasti on jokin jekku ja/tai vitsi, mutta aika hirveää kakkaa tämä on. "Mielenkiintoiseksi" tätä on kehaistava.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Saksalainen metallis... Euroviisuvoittaja li... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova