Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery, osa 19: totuus Baabelin tornista ja pahoista hengistä

28.05.2019 klo 23.59 | Luettu: 1077 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jakso 4
An Obol for Charon


Sarja ei rinnastanut haamuja uskonnollisuuteen, mutta pääni rinnasti, joten odottamani sci-fiselitys on hymähdyksen väärti. Tillystä poistettu "uskonnollinen kokemus" on manipuloiva räkäklimppi ja parasiitti, eli pitkälti sama asia kuin Raamatun pahat henget. Kun sen kanssa kommunikoidaan, se väittää ihmisten astuneen niiden reviirille.

Asiasta toiseen. Star Trekissä on nähty massiivisia valopalloja ja muita symboleja jumalista. Nyt uusi satojen kilometrien kökkö tekee miehistölle Baabelin tornit: he tulivat liian lähelle, joten he eivät ymmärrä toisiaan. Heihin ei vaikutettu, vaan kääntäjä kosahti. Onko olemassa myös ohjelma, joka luo vaikutelman, että huulet liikkuvat kuulemasi kielen tahtiin? Hyönteismies mainostaa puhuvansa klikkauksilla, joten haluan nähdä tuttujen naamojen nykivän ja paukkuvan, kun näkökulma on ötökän.

Muihin vaikutuksiin lukeutuu kanamiehen geneettinen reaktio, jossa kana pyllistää ketulle (olipa niitä paikalla tai ei) ja kuolee. Hiljaa, rakas sarkasmipiirini: nyt hieno hahmo pitää puheen. Muistin kanan olevan Tähtiliiton ainoa, mutten tiennyt, että hänen kansansa on sillä tasolla, ettei Tähtiliitto lähetä joulukorttia. Jaksa, kana, niin muutut symboliksi siitä, kuinka itsekin lähden pakolaiseksi Ursa Minoriin heti kun mahdollista. Kanamies voimaantuu ja tahtoo palata kotiin? Meh!

Harrastan omaa kivaa. Olen yhä ainoa uskonnollisuuden maininnut taho, mutta: paljastuu, että ikivanha Baabelin valopallo tekee kuolemaa ja yrittää jakaa viisauksia, eikä estää kommunikointia. Onko tämä ateistinörttien tulkinta Raamatusta? Pimpelipom. Pinnallinenkin taso toimii. Asiat vaikuttavat liittyvän toisiinsa.

Loppumetreillä Baabelin valopallon tietoutta verrataan Kuolleenmeren kääröihin - ha.


Keskiarvo 19 jakson jälkeen:


< Jakso 2-3 --- Jakso 2-5 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kiekkoleijonien tori... Lauri Tähkä päättää ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova