Tuorein sisältö

Amazonin ökykallis agenttisarja Citadel jatkuu toiselle kaudelle

26.05.2023 klo 14.55 | Luettu: 357 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Amazon Prime harrastaa sarjoja, jotka ovat liian isoja epäonnistumaan. Viime syksyn Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset on kaikkien aikojen kallein tv-sarja. Viime kuussa alkanut ja 1. kauden tänään päättelevä agenttijännäri Citadel on Amazonin toiseksi kallein sarja, jonka 1. kausi maksoi jopa 300 miljoonaa dollaria.

Amazonin mukaan Citadel on palvelun toiseksi katsotuin sarja Yhdysvaltain ulkopuolella, Mahtisormusten ollessa ykkönen. Mikäpä siinä sitten: 2. kausi on saanut vihreää valoa.

Toisen kauden kaikki jaksot ohjaa Joe Russo. Hän on ollut sarjan tuottaja alusta saakka, mutta hänen ei alunperin ollut tarkoitus olla päävastuussa. Osa tekijöistä lähti kävelemään kesken 1. kauden erimielisyyksien vuoksi. Russo ja velipoika Anthony Russo valvoivat laajoja uusintakuvauksia, jotka selittävät osan hintalapusta.

Russoilla on paljon sanavaltaa neljän menestyneen Marvel-elokuvan jälkeen. Agenttijännärit lienevät todellinen kutsumus, sillä he ovat sekaantuneet myös tapauksiin Extraction ja The Gray Man.

Citadel on jakanut mielipiteet: Rotten Tomatoes -sivuston mukaan 54% kriitikoista suosittelee sitä. Se väittämä, että sarja on "liian iso epäonnistumaan", perustuu mm. sille, että sarjan on määrä saada lukuisia sisarsarjoja, jotka räätälöidään eri markkinoille. Italialainen versio Citadel: Diana valmistuu ensi vuonna.

Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nyt on kesäkumibiisi... FUBAR 1-2: hyvin men... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova