Tuorein sisältö

FUBAR 1-5: veteliä roistoja ja psykoottisia, korruptoituneita sankareita - sarja on virallisesti katsomiskelvoton

01.06.2023 klo 23.00 | Luettu: 817 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Here Today, Gone To-Marrow


Sarja romahtaa sietämättömäksi. Äkillisesti. Selkeästi.

Pienin ongelma on se, että keskinkertainen tv-elokuva koetetaan venyttää 8 tuntiin. 10 minuutissa ratkaistaan taas kesken jäänyt kriisi ja nyt pääjuonikin, mutta tietenkin vain tavallaan. CIA:n tuulenpesä jätettiin vankilaan hämmentävissä merkeissä ja vanki karkasi. Nyt vanki palaa takaisin, kun tuulenpesä on ehtinyt tappaa vartijan, mikä on olevinaan vitsi. Sankarit voivat nyt houkutella pusikkoon pääpahiksen ja vangita hänetkin.

Tyhjästä tempaistaan pahempia uhkia ja uusi henkilökohtainen kriisi. Sukulaislapsi tarvitsee luuydinsiirron. Useampi henkilö muistaa harmitella, että kaikki tehtiin, eikä luovuttajaa silti löytynyt, sillä muuten luulisimme, että he ovat hirviöitä. Ja ehkä luulisin. Kun sankarit pohtivat pääpahiksen kohtaloa CIA:n toimistolla, he keskustelevat kidutuksesta ikään kuin se olisi mielipideasia.

Naispäähenkilöstä maalataan äkisti kamala narttu, joka ei kestä paineita & rikkoo huvikseen kansainvälisiä ja paikallisia lakeja - ja pettää puolisoaan, mikä menee jo komediana. Myönnän että ovelammin kehystettynä se väkivaltafantasia saattaisi mennä läpi, että ainoa mahdollinen luuydinluovuttaja on Skeletor-tason nilkki, joka "itse kerjää sitä", että hänet pakotetaan väkivalloin hommaan, johon hän kertaalleen jo suostui. On kuitenkin äärimmäisen epäpätevää kerrontaa tempaista tällainen ei-rikollinen hahmo tyhjästä samaan aikaan kun sankarit puolustavat kidutusta & tappavat keitä sattuu.

Iso-Arska vastustaa kidutusta, ja hänen ja pääpahiksen ristiriitaista suhdetta koetetaan lämmitellä. Pomokin vastustaa, koska häntä on kidutettu, mikä ei ole vahvan moraalin merkki, mutta laitoin toivoni tähän koriin. Ei: hekin tukevat luuydinjuonta, jonka hahmot itse rinnastavat kidutukseen. Ja se siitä teemasta?

Jos kuvitellaan, että jaksossa on tietoista provosointia, jota aiotaan käsitellä, kerronta on yhtä kaikki ala-arvoista pomppimista, kengurukepin mennessä lahosta pohjasta läpi. En missään nimessä katso tällaista enempää.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Janni Hussi kuvauksi... Lily-Rose Depp sekoi... >

Keskustelut (2 viestiä)

ViiPii

01.06.2023 klo 23.25 3 tykkää tästä

Yksi ihan parhaita sarjoja aikoihin. Mutta niinhän se menee, on se Oscar, Jussi, tai Cannes ehdokas niin on ihan kuraa.
Ja näiden ”asiantuntijoiden” huonot elokuvat ja sarjat taas ovat katsottavimpia kaikista
Vähän sama kuin laittaisi ajokortittoman vihreän arvostelemaan oikeata autoa
lainaa
MikroPop

Rekisteröitynyt 05.11.2019

02.06.2023 klo 09.22 1 tykkää tästä

ViiPii kirjoitti:
Yksi ihan parhaita sarjoja aikoihin. Mutta niinhän se menee, on se Oscar, Jussi, tai Cannes ehdokas niin on ihan kuraa.
Ja näiden ”asiantuntijoiden” huonot elokuvat ja sarjat taas ovat katsottavimpia kaikista
Vähän sama kuin laittaisi ajokortittoman vihreän arvostelemaan oikeata autoa


Kyllähän minäkin tämän sarjan parissa viihdyn, mutta ei sentään mene noin paljoa ihon alle että kriitikko on eri mieltä. Hauska vertaus myös, jos vuosia työkseen leffoja katsellut on "ajokortiton vihreä" niin se vihreä on sitten muuten vain ajellut useammilla autoilla ja useampia kilometrejä kuin keskiverto bensanhaistelija.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova