Tuorein sisältö

Beef 1-7 ja 1-8: nyt jokin savuaa oikeasti (eivät hermoni)

10.06.2023 klo 22.50 | Luettu: 571 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 7 ja 8:
I Am a Cage ja
The Drama of Original Choice


Väitän itselleni, etten vaadi mitään tiettyä, mutta sarja koomisesti viettelee esiin totuuden vetäytymällä alati kauemmas siitä, mikä mielestäni toimi alati paremmin alussa. Nyt tiedossa on 8 kuukauden aikahyppy. En muista, mitä tapahtui juuri ennen sitä, mutta on selvää, ettei sarja ole enää tiivistunnelmainen kertomus dominojen asettelusta ja kaatumisesta.

Amy myi firmansa. Danny on saanut pidettyä omansa pystyssä, eikä hänestä mafiapomoa tullut. Ihmissuhteet eivät kosahtaneet. Danny hengailee yhä Amyn miehen kanssa valenimen turvin, koska heillä on kevyt yhteys. Danny ei voi käydä miehen kotona... tai miksei voisi. Danny on valmis hautaamaan sotakirveen Amyn kanssa ikään kuin tämä olisi hidas epilogi. Kun Danny tajuaa, että Amy yritti soluttautua hänen elämäänsä, hän unohtaa "hirren omassa silmässään". Taas pyörä pyörii. Amyn mies suuttuu Amylle, vaikkei se ole Dannyn tarkoitus. Lopussa Dannyn talo palaa?

8. jakso esittelee Amyn ja Dannyn vanhemmat ja takaumien merkeissä heidän lapsuutensa ja nuoruutensa. Suo anteeksi kielenkäyttöni, mutta: LOL.

Amy ja Danny ovat yhä kiinnostavia. Saippua viihdyttää. Yhtälöstä puuttuu iskevä väliaikahuipentuma (jaksossa 4 oli sille hyvä paikka), jollaisen jälkeen lisätiedot hahmoista ja rauhallisempi kerronta maistuisivat makeammalle.

Jakso 8 tukee noita väitteitä. Arkinen, realistinen puoli tarjoaa taas liikuttavan pienen hetken tai pari. Samaan aikaan on tarkoitus odottaa huipentumaa, koska talo paloi. Danny epäilee tuhopolttoa, mutta syy onkin hänen peukalossaan keskellä kämmentä. Hän päättää elää itsepetoksessa ja juonia tavalla, joka siirtää potentiaalisen, selkeän, päähenkilöiden riidan luonteeseen merkittävästi liittyvän, niin sanotun väliaikahuipentuman kauden loppuun.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-5 ja 1-6 --- Jakso 1-9 ja 1-10 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Komedia Bottoms on v... Kirjalähde: poppari ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova