Tuorein sisältö

Golden Globe -palkintoja jakava "hämärä salaseura" lopetetaan, mutta gaalaa ei

12.06.2023 klo 23.30 | Luettu: 658 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Golden Globe Awards -gaala palkitsee edellisen vuoden parhaat elokuvat ja tv-sarjat. Gaala on yksi Hollywoodin näkyvimmistä, koska se televisioidaan ja paikalle saapuu runsaasti tunnettuja tähtiä, jotka viettävät iltaa rennommissa yökerhotunnelmissa kuin Oscar-gaala sallii.

Niin kauan kuin allekirjoittanut muistaa, gaalaa on pidetty huonona vitsinä. Palkinnoista päättää HFPA-järjestö, joka edustaa Hollywoodissa työskenteleviä ulkomaalaisia toimittajia, muttei heitä kaikkia. HFPA:ta on kuvailtu pieneksi ja korruptoituneeksi kuppikerhoksi, joka syyllistyy rasismiin ja seksismiin jäseniä valikoidessaan. Vanhan vitsin mukaan Golden Globen voi ostaa vaikka ennen leffansa kuvauksia. Jopa gaalan juontajat ovat naljailleet näistä teemoista.

Hollywood sai tarpeekseen 2021. Useat isot firmat ilmoittivat boikotoivansa gaalaa, ellei HFPA modernisoi kuvioitaan. Vuonna 2022 voittajat ilmoitettiin ilman gaalaa. Tänä vuonna se taas järjestettiin.

Brändin oikeudet on nyt myyty Dick Clark Productions -firmalle, joka on tehnyt HFPA:n kanssa yhteistyötä aiemmin. HFPA lopetetaan. Gaala jatkuu. Golden Globe -brändin kaupallinen potentiaali pyritään maksimoimaan, hyväntekeväisyyspuolen jatkaessa erillään.

HFPA:lla on noin 100 jäsentä. Jo aiemmin tänä vuonna kerrottiin, että 310 kansainvälistä toimittajaa äänestää ensi vuoden palkinnoista. Joukkoon kuuluvat yhä HFPA:n nykyiset jäsenet.

Lähde: Variety


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 'Tämä livealbumi on ... 'Mahanpohjassa alkaa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova