Tuorein sisältö

Game of Thronesin luojien kunnianhimoinen Netflix-scifi 3 Body Problem ensimmäisessä trailerissa

18.06.2023 klo 10.40 | Luettu: 1950 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

"Kolmen kappaleen probleema" on fysiikkaan liittyvä kysymys siitä, miten kolmen toisiinsa vaikuttavan kappaleen (kuten Maan, Kuun ja Auringon) liikeradat voidaan laskea. Kolmen kappaleen probleema on myös suomenkielinen nimi Liu Cixin'in palkitulle tieteisromaanille, johon tuleva Netflix-sarja 3 Body Problem perustuu.

3 Body Problem kertoo omintakeisesti ihmiskunnan ja avaruusolentojen ensimmäisestä kontaktista. Avaruusolentojen sivilisaatio on tuhon partaalla. Kun ne vastaanottavat signaalin ihmiskunnalta, ne päättävät vallata Maan.

Kuten pikainen vierailu sosiaaliseen mediaan osoittaa, ihmiskunta ei ole "yksi kappale", satuilipa Independence Day -leffa mitä tahansa. Avaruusolentojen tulossa kestää. Ihmiskunta alkaa jakaantua leireihin: toiset aikovat taistella hyökkäystä vastaan, mutta toisten mielestä maailma on niin korruptoitunut, että valta voidaan hyvin antaa kehittyneemmille olennoille.

Moni veikkaa olevansa "urheiden taistelijoiden" puolella, mutta tässä tapauksessa merkittävin esimerkki ihmiskunnan kelvottomuudesta on Kiinan suuri kulttuurivallankumous, josta Cixin perheineen kärsi.

Päävastuussa sarjasta ovat David Benioff ja D.B. Weiss, jotka loivat Game of Thronesin ja toimivat sen vetäjinä loppuun saakka. He kehittelivät HBO:lle vaihtoehtoisesta historiasta kertovaa Confederate-sarjaa ja Disneylle Star Wars -elokuvaa, ennen kuin he hylkäsivät nuo projektit ja tekivät ison diilin Netflixin kanssa. 3 Body Problem alkaa tammikuussa.



V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jouni Hynynen ja 'Ta... Netflixin näytelty A... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova