Tuorein sisältö

Kirjalähde: presidentin puoliso Jenni Haukio muistelee yhtä elämänsä epätodellisinta kokemusta

20.08.2023 klo 00.50 | Luettu: 610 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jenni Haukion kirjoittamassa kirjassa "Sinun tähtesi täällä - vuodet presidentin puolisona" (WSOY) presidentti Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio kertoo roolistaan ja elämästään presidentti-instituution ytimessä.

Julkisuus ei ole aina hallittavissa, ei edes presidentin ollessa kyseessä. Presidentti ja Jenni Haukio kokivat tästä selkeän esimerkin Haukion odottaessa esikoistaan.

"Oman lapsen syntymä on ihmiselämän yksi kaikkein yksityisimmistä kokemuksista, ja sitä se oli myös minulle. Useiden vuosien odotuksen jälkeen oman terveen ja täydellisen pojan saaminen syliin oli omaa elämääni monin verroin suurempi kokemus: elämän kiertokulun täyttymys. Presidentti-instituutio julkisuuksineen oli tässäkin kokemuksessa läsnä siten, että meihin kohdistunut kiinnostus sekä Aaron syntymää ennen että sen jälkeen oli poikkeuksellisen suurta. Jokainen esikoistaan odottava äiti pystynee kuvittelemaan, miltä tuntuisi lapsen syntymään joka tapauksessa liittyvien jännitysten ja pelkojen lisäksi kohdata myös median jatkuva seuranta.

Kiinnostus, joka minulle konkretisoitui esimerkiksi siten, että vietin koko Aaron syntymän jälkeisen ajan Naistenklinikalla yhdessä ja samassa huoneessa poistumatta siitä kertaakaan. En voinut esimerkiksi mennä perheiden käyttämään kahvitilaan, koska joku median edistajista oli tilassa koko ajan läsnä, enkä halunnut kohdata kyseleviä
".

Median kiinnostus oli taattu, ehkä juuri siksi, ettei koskaan aikaisemmin presisenttiparille ollut syntynyt jälkikasvua presidenttikauden aikana. Kuvaajat halusivat ikuistaa tilanteen, kun vauva lähtee sairaalasta.

"Kun poistuimme Naistenklinikalta, käytimme huolellisesti suunniteltua poistumisreittiä, ja medialle oli esitetty toive kunnioittaa yksityisyyttämme tilanteessa".

Siitäkin huolimatta mediaan päätyi otoksia, joissa presidentti Niinistö kantoi Aaroa turvakaukalossa. Yksityisyyttä ei suotu presidentille edes siihen hetkeen.

"Tätä sairaalasta poistumisen hetkeä olenkin usein muistellut yhtenä koko elämäni epätodellisimmista kokemuksista".

Lainatut kohdat ovat Jenni Haukion kirjasta "Sinun tähtesi täällä - vuodet presidentin puolisona" (WSOY)



V2.fi | J.A. Kaunisto
< 90-vuotias Joan Coll... Foundation 2-2: lent... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova