Tuorein sisältö

Foundation 2-2: lentävä munkki Tuck fantsuine tulipalloineen

19.08.2023 klo 21.40 | Luettu: 962 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 2:
A Glimpse of Darkness


Säätiön edustajat ovat nykyään kuin villin lännen käärmeöljykauppiaita tai keskiaikakomedian kierteleviä poppamiehiä. He kykenevät sarkasmiin ja alkoholismiin, mutta he itsekin pitävät Säätiön perustajaa profeettana. Tulevaisuuden perähikiän Cotton Eye Joet nielevät taikatemput ja pistävät lisää heinää kainaloon.

Samaan aikaan perustajan digitaalinen kopio eli käytännössä aave tsemppaa naispäähenkilöitä hourimaan kätevän maagisia visioita, kun emännillä kerran on telepaattisia voimia. Oliko tulevaisuuden munkki Tuck väärässä perustaessaan uskonnon?

Farssimaisuus ei vyöry hallitsemattomasti. Sarja luottaa liikaa siihen, että muistan 1. kauden perustelut sankarittarien supervoimille, mutta nippelitieto paikkailee muuta. Säätiön tilanne ei ole sattumaa. Kun "Tuck" palaa Säätiön tärkeimmälle planeetalle, siellä lepäävä monoliitti tilttailee taas varsin uskonnollisesti. Samansuuntaista scifiä koetti harrastaa (viimeksikin mainitsemani) Raised by Wolves. RIP.

En vahingossakaan tylsistynyt, vaikka saatoin närkästyä. Esimerkiksi se on sujuvaa, kun galaksin kloonikeisarin avioliittojuonen yksityiskohtia väännetään rautalangasta sen varjolla, että potentiaalinen kuningatar "äksyilee itsetietoisesti".

Sarjassa yritetään pelastaa koko ihmiskunta ja universumi 10 000+ vuoden pimeydeltä! Säätiö kakkosen tehtävä on säätää Säätiötä? Ok, juu, kiva. Närkästyn, kun jakso loppuu sellaisissa tunnelmissa, että sankaritar kehtaa surra unta, jonka mukaan hänen eilen tapaamansa kaveri (1 kpl) kuolee ehkä joskus.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jakso 2-1 --- Jakso 2-3 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kirjalähde: presiden... "Keskiajan Simpsonit... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova