Tuorein sisältö

Lähes satavuotias Beatles-pyhäinjäännös ansaitsi isot rahat - arvoton sanoo Sir Paul

01.12.2008 klo 09.47 | Luettu: 2311 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Dokumentti vuodelta 1911 liittyen The Beatles-yhtyeen kappaleen Eleanor Rigby-nimiseen henkilöön, on myyty huutokaupassa 115 000 punnan hintaan.

Beatles-Paul McCartney on vakuuttanut Eleanor Rigby-hahmon olevan fiktiota - keksitty juttu. Sir Paulin mukaan nimi tulee yhdistelmänä Eleanor Bron-nimisestä näyttelijästä (esiintyi bändin Help!-filmillä 1965) ja viinikauppiaan nimestä.

Kaikki eivät ole kuitenkaan samaa mieltä. Jotkut Beatles-fanaatikot ovat mielestään selvittäneet mysteerisen Eleanor Rigbyn alkuperän. Revolver-albumin ja Yellow Submarine-biisin sinkun b-puoli Eleanor Rigbyn lyriikoissa kerrotaan yksinäisestä naisesta joka kuoli kirkkoon ja haudattiin vain nimi mukanaan - ilman saattajia.

"Virallinen dokumentti" vuodelta 1911 paljastaa kuitenkin "totuuden". Liverpoolin kaupunginsairaalasta peräisin olevassa maksukuitisssa lukee nimikirjoitus "E Rigby". Kuten kaikki muistamme, Beatles-yhtyeen juuret ovat myös Liverpoolissa. Dokumentti todistaa Eleanor Rigbyn olleen historiallinen ja oikea henkilö.

Sir Paul McCartney tyrmäsi asian kuultuaan dokumentin myynnistä.

- Jos joku haluaa tuhlata rahojaan dokumenttiin, joka todistaa keksityn hahmon olevan totta, siitä vain.

McCartney pysyy kuitenkin kannassaan, hän keksi hahmon omasta päästään. Näiden sanojen mukaan dokumentti on siis totaalisen arvoton!

Kohteen hinnan arveltiin nousevan jopa 500 000 puntaan. Dokumentti on kuulemma peräisin itseltään McCartneylta. Mieheltä pyydettiin lahjoitusta musiikkiterapiakeskukselle ja McCartneyn toimistosta lähetettiin rahan sijasta kyseinen asiakirja.

1980-luvulla Wooltonista Liverpoolista paljastui hauta, jonka hautakivessä luki nimi Eleanor Rigby...







V2.fi | J.A. Kaunisto
< Progemammutti Rush l... Black Sabbath soi He... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova