Tuorein sisältö

The Wheel of Time 2-7: harmaan sävyt ovat sitä luokkaa, että sankarit joutuvat kohta viettelemään Saatanan

10.10.2023 klo 20.45 | Luettu: 648 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 7:
Daes Dae'Mar


Tunnelataus kärjistyi useissa juonissa viimeksi. Olen liian vanha tunnistamaan, onko se flunssaa vai normipäivä, kun nuokuin tunnin mätänä banaanina tämän jakson jälkeen, mutta ehkä jakso ei ole yhtä kova.

Älä anna pirulle pikkusormea. Tilanteesta on versioita. Jotkut antoivat, mutta ehkei ole myöhäistä. Harmaan sävyjen tavoittelu menee farssiksi, kun kiinteitä faktoja on niin vähän. Esimerkiksi siitä pienestä hetkestä sai otteen, kun äkäilevä akka lämpeni sukulaisen arkiselle huomaavaisuudelle, mutta luonnollisesti myös se sukulainen on antanut pikkusormen, joten nyt hänen on pakko muikistella.

Se ei ollut edellinen jakso, joka aloitti yhden pirun ja legendojen ennustaman sankarin suhteen, mutta vasta silloin "asioista puhuttiin oikeilla nimillä". Sankari antoi vähän pikkusormea, hihii - eikä siinä mitään? Kun sankari tänään tapaa hyvisten suurmaisterin, häntä käsitellään tylysti työkaluna. Kun sankari taas antaa sormea, piru riehuu tyyliin Schwarzenegger, eikä jakso silti selvennä, onko sekään nyt niin vaarallista. On kai tämä tavallaan taitavaa.

Pääpiru syöttää toiselle sankarille sieniä ja satuilee, ettei elämäntuska ole flunssaa vaan normipäivä: annetaan pimeyden tulla. Siinä meni omakin sormeni.

Maagit "kutovat magiaa". Päälleliimatuissa valotehosteissa on "lankoja": viivoja. Miksi Moiraine menetti voimansa? Koska hänet kirjaimellisesti vedettiin solmuun! Kun valoneulan tökkäisyllä kumotaan yksi kauden keskeisistä juonista, on pakko hörähtää ääneen. Rosamund Pikellä on karismaa, mutta kun sitä testataan tämän jälkeen, noppa näyttää ykköstä, joten edes palautuvista voimista ei ole hyötyä. Roolipelilogiikka on sitä parempaa farssimaisuutta, joten ehkä tarina suistuu raiteilta elämyksellisesti.


Keskiarvo 15 jakson jälkeen:


< Jakso 2-6 --- Jakso 2-8 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Frans Harju teki dii... AC/DC päätti seitsem... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova