Tuorein sisältö

The Wheel of Time 2-8: aito Dungeons & Dragons -taistelu eli hilpeä farssi

11.10.2023 klo 21.30 | Luettu: 797 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 8:
What Was Meant to Be


Simppeli vertaus. Gandalf yrittää avata oven Morian kaivoksiin. Vaikeaa on, joten Frodo kutsuu apuun Angmarin noitakuninkaan. No, seurataan sitä, funtsivat Gandalf ja Aragorn.

Riitelyksi tuo menee. Tässä jaksossa nais-Gandalf ja samurai-Aragorn potkitaan heti seurueesta. "Frodon vastine" kärrätään paikalliselle Sauronille, joka hämmentyy. Tämän piti olla ekan kirjan puoliväli? Seremonioiden virittely on kesken! Ei ole varmaa, että Voldemort ja Skeletor ehtivät voitonjuhliin, joten kuka tuo perunasalaatin?

Se vertauksista hetkeksi. Kaikki parveilevat samaan kaupunkiin, armeijatkin. Ei ole vaarallista, jos emme tiedä mihin kaupunkiin ja mistä kukakin lähti. Sankarit mäiskivät kaikkia, koska kyse on maailman kohtalosta. Kaupungin puolustajat ovat provosoivasti orjuuttaneet yhden sankarin, mutta hyökkääjätkin ovat tehneet hirveitä, joten sen tajuaa, miksi orja tykkää räiskiä tulipalloilla tulokkaita. Harmaan sävyt, jees.

Jos kiintoisa kaulapantajuoni olisi kestänyt kauden eikä pari jaksoa, nipottaisin enemmän. Orja saa kostonsa, ok. Jos otimme kirjaimellisesti sen, ettei orja voi tehdä mitään emännälle, sankarittaren oivallus on huijausta, mutta ehkä huijauskin istuu "draaman kaareen".

Yhden sankarin unohdettu puukkojuoni jatkuu, kun hän pahisten yllätykseksi keksii sitoa pahan puukon keppiin. Pian hän pääsee kärräämään taikatorvea pääsankarille! Pitäisikö siihen puhaltaa itse? Joo, nyt Justice League liittyy taisteluun: on Aquaman, Wonder Woman, Mulan, Khal Drogo... Kohtaus on hilpeän tyhmä kopio entuudestaan typerästä ideasta, jossa Aragorn kutsuu apuun aaveita.

70 sekunnin susijuoni huipentuu tosi liikuttavasti, kun susi pääsee Taivaaseen. Ihmisillä ei ole niin väliä. Yksi pöllähtänyt ja virnistelevä heppu seivästää vahingossa kaverinsa. Toinen päivystää puoli jaksoa haavoittuneen kaverin kanssa keskellä tietä ennen kuin hän "tajuaa" työntää nuolen jalasta läpi kaikkine sulkineen.

Ennen vanhaan tahaton huumorikin oli parempaa, joten en tahdo herättää liikaa odotuksia. Itse hörähtelin, ja pidin jaksosta siksi. Kyse on taas roolipelilogiikasta: sankarit eivät tiedä mistään mitään ja noppaonni on heitä vastaan, mutta luolamestari eli käsikirjoittaja runnoo heidät väkisin kohti voittoa. Se ei ole täsmälleen sama asia kuin "juonihaarniska", koska mokat ehtivät tapahtua.

Katso jakson nimeä. Jep.


Keskiarvo 16 jakson jälkeen:


< Jakso 2-7

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Daredevil: Born Agai... Tapahtui 45 vuotta s... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova