Tuorein sisältö

Rata-autoilusta tuttu Emma Kimiläinen pyrkii F1-sarjaan - siis veneillä kisattavaan F1-sarjaan!

26.10.2023 klo 16.00 | Luettu: 439 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Rata-autoilusta tuttu Emma Kimiläinen tähyilee vesille - kilpailumielessä.

Kimiläinen on mukana uuden täyssähköisen F1-venesarjan E1 Seriesin kuljettaja-akatemiassa E1 Series Pilot Academy programmessa. Akatemiassa hänestä koulutetaan venepilottia.

"Lähden suorittamaan viimeisiä koulutuspäiviä heti Tanssii tähtien kanssa -finaalin jälkeisenä aamuna Milanoon".

Koulutuksen ensimmäiset päivät ovat Kimiläisellä jo onnistuneesti takanapäin. Hän sanoo omaavansa tuon koulutuksen myötä Power boating -lisenssin. Vielä pitäisi erikoistua E1-sarjan Race Bird -kilpaveneeseen.

E1 Seriesin taustalla toimii sama mies kuin sähköisissä kilpa-autosarjoissa Extreme E:ssä ja Formula E:ssä, Alejandro Agag.

Tiimien omistajista löytyy urheilumaailman suurimpia tähtiä menneiltä vuosilta. Oman tiiminsä sarjassa omistavat tennistähti Rafael Nadal, Red bullin F1-kuski Sergio Peréz, entinen Chelsean maalitykki Didier Drogba ja jenkkifutiksen ikoni Tom Brady. Lisäksi yhdysvaltalainen DJ ja tuottaja Steve Aoki sekä maailman suurimpiin krikettitähtiin lukeutuva intialainen Virat Kohli ovat maalanneet nimensä tallien seiniin.

Kimiläisen mukaan kuskien valintoja ei vielä ole tehty.

"Tiimit valitsevat kuljettajat. Olenko minä suomalaisena tarpeeksi kiinnostava? Täytyy vain odottaa, mitä tapahtuu. Ja pitäähän tässä suorittaa vielä se lisenssi kunnialla loppuun ennen kuin minut voitaisiin edes palkata".



(Lähde AKK-Motorsport ry)


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Pyöreitä vuosia juhl... Gen V 1-6: lomalla m... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova