Tuorein sisältö

Gen V 1-7: Hairy Wolver ja salaisuuksien kammio

30.10.2023 klo 23.00 | Luettu: 704 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
Sick


Sarja alkaa olla tunnistettavan lähellä Harry Potter -kuvioita, kun opiskelijoiden suhteisiinkin saatiin konkretiaa. Ajatus "X-Men-koulussakaan ei käydä koulua" alkaa vaihtua ajatukseen "miksei koulunkäyntiä nähdä, vaikka Pottereissa nähdään?".

Harry Potter ja salaisuuksien kammio viittaa velhokoulun luihun perustajajäsenen kauan sitten luomaan kellariin ja rasistiseen salajuoneen. Juonta mukailee lyhyen aikavälin roisto, joka manipuloi yhtä sankaria. Paljastuttuaan roisto töksäyttää faktat pöydälle ja haihtuu pian ilmaan, mutta sivussa korostettiin yleistäkin fantasiarasismia, joten saaga on selvästi vasta alussa. On muuttujiakin kuten professori Kalkkaros. Gen V on tätä samaa, mitä nyt "Draco Malfoylta" räjäytettiin kulli.

Myös X-Men 2 -vertaus on voimassa. Yritys hallita supersankareita paljastuu yritykseksi tuhota heidät, mikä oli luovemmin toteutettua X-Men 2:ssa. Dekaanin motiivit ovat niin simppeleitä kostojännärien standardeilla, että se on melkein juoniaukko, ettei kukaan supereita hyysäävistä pösöistä ole savustanut häntä ulos varmuuden vuoksi.

Huomionarvoisempaa on tämä. Jos sisarsarja The Boys toimisi kuten se mainosti toimivansa, kevyesti kansanmurhaileva dekaani voisi paljastua The Boys -sarjan sankareiden liittolaiseksi. The Boys kuitenkin mokasi jo, kuten jankutan: The Boys muuttui normaaliksi supersarjaksi.

Vihjailun ohella jakso laajentaa kuvioita julkisella väittelyllä ja oikeuksistaan huolestuneiden superoppilaiden mellakalla. Ei olisi ihme, jos kauden päätösjakso "lupaisi liikaa" ja väittäisi sisällissodan alkavan pian. Kaikkeen tarjottuun kykenee lastenkin kama. Jos The Boys -sarja toimisi, sarjat voisivat lähestyä jopa sotaa haastavasti päinvastaisista näkökulmista.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kelpaisi Euroopankin... Vain elämää -ennakko... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova