Tuorein sisältö

Anssi Kelan ylistävä somekirjoitus muusikkokollegastaan ansaitsee tulla luetuksi!

13.11.2023 klo 16.17 | Luettu: 1091 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Anssi Kelan kehuva, suorastaan ylistävä kirjoitus Maija Vilkkumaan hallikeikasta ansaitsee tulla luetuksi.

Somessa on niin paljon negatiivisuutta. Ei ole myöskään aivan tavallista, että muusikko ja esiintyvä aristi kehuu täydestä sydämestään "kilpailevaa" artistia. Tosin eihän se ole Anssilta pois, jos hän myöntää Maija Vilkkumaan olevan yksi kotimaisen rock-kentän suurimmista.

"Ja mahdotonta keksiä ketään, joka ansaitsisi tällaisen menestyksen enemmän kuin Maija Vilkkumaa. Se on ihan oikein". Tuohon ei liene lisättävää.

"Kuvassa Helsingin Jäähalli, eilen klo 23. Hetkeä aiemmin tila on ollut täynnä ihmisiä, Maija Vilkkumaa kuningattarena lavalla. Upean 2,5 tuntisen konsertin jälkeen katselen tyhjenevää hallia. Mieleen palaa eräs toinen näkemäni Maijan keikka.

Kymmenkunta vuotta sitten menin katsomaan Tapiolasaliin Maijan konserttisalikiertueen etappia. Istuin takana salissa, joka ei ollut edes puolillaan. Tuokin rock’n’roll show oli hieno, ja Maija paiskoi täysillä, kuten aina. Silti tuli vähän apea fiilis: Suomen kaikkien aikojen kovimpia lauluntekijöitä, ja noin vähän ihmisiä. Se ei ollut reilua.

Tätä taustaa vasten tuntui vielä paremmalta olla eilen viimeistä paikkaa myöten täydessä Jäähallissa todistamassa, miten suvereenisti Maija otti tilan ja tilanteen haltuun. Materiaalin laatu ja kaikkien tuntemien biisien määrä on häkellyttävä. Maija oli isoissa puitteissa täysin kotonaan. Hän oli välitön, energinen, innostava, täynnä elämää. Ja lauloi hienosti.

Maijalla on myös mahtava bändi. Hatunnosto jokaiselle, mutta haluan tässä erikseen nostaa esiin basisti Malla Rantasen. Hän soitti upeasti ajavalla tyylillä, ja soundilla, josta sai selvää jopa jäähalliympäristössä, jonka vihamielisessä akustiikassa bassotaajuudet tavallisesti sohjoutuvat ympäripyöreäksi höminäksi. Muutenkin keikka kuulosti ainakin omalle jakkaralleni varsin hyvältä.

Tärkeintä olivat kuitenkin biisit. Yhtye vyörytti niskaan toinen toistaan hienompia teoksia. Huomasin liikuttuvani useaan otteeseen niiden pakahduttavuuden äärellä. Maija Vilkkumaa on erityisesti isojen kertosäkeistöjen mestari. Keikan aikana mieleeni tuli, että kun puhutaan perinteisistä lauluntekijöistä, jotka säveltävät ja sanoittavat kappaleensa, niin on vaikea keksiä ketään Maijaa parempaa.

Ja mahdotonta keksiä ketään, joka ansaitsisi tällaisen menestyksen enemmän kuin Maija Vilkkumaa. Se on ihan oikein"
.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Cradle Of Filth helm... Zack Snyderin Netfli... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova