Tuorein sisältö

Yksi maamme eriskummallisimmista yhtyeistä lainaa teksteissään Wikipediaa - kuuntele WikiRockin uusin 'Rooman palo'

17.11.2023 klo 11.59 | Luettu: 653 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Vuonna 2011 perustettu, yksi maamme ehkä eriskummallisimmista yhtyeistä omalla sarallaan, WikiRock julkaisee tänään uuden Rooman palo -singlensä.

Wikipediasta lyriikkansa ammentava WikiRock on uudella viisullaan Rooman palon lähteillä. Suoraviivainen ja vauhdikas rymistely saa rinnalleen progemausteita ja pop-henkistä maalailua.

Luvassa ei ole ihmissuhdedraamaa tai filosofisia pohdintoja elämästä vaan todella tanakkaa faktaa – ammentaahan WikiRock sanoituksensa suoraan Wikipedian artikkeleista.

Alun perin Mika Kuokkasen ja Marko Rintamäen hupiprojektina sekä opiskelijamusikaaliyhteisön sisäpiirivitsinä alkanut WikiRock sai niin innostuneen vastaanoton, että kuin vahingossa WikiRockista syntyi oikea bändi, joka on keikkunut Spotifyn listoilla ahkerasti.

Nyt julkaistu Rooman palo on selkeästi aggressiivisin WikiRockin kappale koskaan.

"Mika oli viime tammikuussa Helsingin yliopiston Kaisa-kirjastolla kirjoittamassa opinnäytetyötä, kun Markolta kilahti ääniviesti, jossa oli ehdotus uuden biisin kertosäkeeksi. Hetki palloteltiin viesteillä, mitä tunnelmia aihiosta nousee ja mistä kappale voisi kertoa. Varttia myöhemmin Mika äänitti kirjastossa kuiskaten kertosäkeeseen sanat. Silloin oli selvää, että tästä tulee biisi ja tulee muuten hyvä! Se onkin osio biisiä, joka on säilynyt käytännössä muuttumattomana koko biisintuotantoprosessin ajan".

”Progressiivinen musiikki on kivaa, mutta liian vaikeaa kuunnella. Popmusiikki on liian turvallista ja tylsää. Rooman palo on suunniteltu lääkkeeksi näihin haavoihin. Melodiat tuo mielekkyyttä musiikkiin, joten riffiin valikoitui Soilworkia mukaileva iso melodia John Williamsin itseluottamuksella. Kertsissä saa laulaa rytmikkään taustalaulun mukana, vaikka ei jaksaisikaan opetella kovin montaa sanaa. Kappaleella on pakottava tarve pitää kaasua pohjassa. Koeta pitää kiinni, ettei syksypipo lennähdä päästä".

Rooman palon kanssa yhtye on taas ottanut askeleita kohti entistä ammattimaisempaa tekemistä - biisin on masteroinut mm. Apulannan viimeisimmän levyn soundimaailman viimeistellyt Jasse "Jazmanaut" Kesti. Vaikka WikiRockin musiikin tuotanto on kasvanut jatkuvasti kunnianhimoisempaan ja ammattimaisempaan suuntaan, ei pipo liikaa kiristä päässä.
(Foto Lauri Viljavuori)


V2.fi | J.A. Kaunisto
< 'Vielä ei olla piste... Presidentti Kekkonen... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova