Tuorein sisältö

Rick and Morty 7-5 ja 7-6: "sarjan loppu" ja taas mentiin, kun on niin paljon nähtävää

20.11.2023 klo 20.45 | Luettu: 1555 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 7 - Jaksot 5 ja 6:
Unmortricken ja Rickfending Your Mort


Sarja on tiimityötä. Sitä komeampaa on, kuinka jaksopari luo illuusion yhdestä persoonallisesta äänestä, joka ryhdistäytyy täyttääkseen lupauksensa, minkä jälkeen hän käsittelee loppuun myös ideanpuolikkaansa, jotka eivät idä. Paletti on putsattu. Taas voi tehdä mitä vaan. Rick käy läpi samantapaisen matkan hahmona, ja kyse on myös projisoinnista, sillä itseni pitäisi tehdä sama juttu parillakin rintamalla.

Viitonen on mytologiajakso. Pää-Rick on julistanut arkkivihollisekseen pää-Mortyn alkuperäisen Rickin, joka tappoi pää-Rickin muijan. Pää-Rickin yrittäessä savustaa esiin pahan Rickin, hän houkuttelee paikalle pahan Mortyn ("ei sukua" "pahalle Rickille"), joka muka pakeni multiversumista päästäkseen eroon kaikista Rickeistä. Paljastuu, että paha Rick on tappanut enemmänkin väkeä aseella, jolla pääsee uhrin kaikista versioista eroon...

Nyt päästiin vauhtiin?! Ei. Tarina paketoidaan sujuvasti. Hahmoille jää kasvuvaraa, "jos jatkoa halutaan tehdä". Moni tykkää teorioista, joten siinä mielessä esim. pahan Mortyn paluu voi tuntua antikliimaksilta, mutta yleisesti ottaen koen jakson todistavan, että myös Marvelin elokuvauniversumin pompöösin potaskan voisi päätellä 20 minuutissa. Pitkän aikavälin tarinankerronta on kaunis asia, mutta Marvel vaihtaa tyyliä ja painotuksia vähän väliä kuten tämä sketsisarja tekee perustellummin.

6. jakso huomioi Rickin jääneen vaille suuntaa, mutta hän simppelisti ajautuu seuraavaan kriisiin, mikä on luontevampaa kuin mm. "korppivaihe". Rick ja Morty nahistelevat siitä, mikä luokitellaan seikkailuksi, joten ylimielinen avaruuskivi kutsutaan esittämään videoita eli irtovitsejä. Kiven ja sen edustaman kulttuurin kanssa riitaudutaan, joten sarja on taas löytänyt tavan pilkata ja hyödyntää clip-show-perinnettä. Ja tosiaan: teemallisesti Rickiä muistutetaan mahdollisuuksista, joten hänen nälkänsä palaa.

Space Jam -viittaus ansaitsee kokin suukon.


Kauden keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jaksot 7-3 ja 7-4 --- Jaksot 7-7 ja 7-8 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suomen huutokauppake... Anna Puu jakoi somes... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova