Tuorein sisältö

Solar Opposites: sota ihan oikean karhuvarkauden varjossa, keu keu

13.04.2021 klo 23.00 | Luettu: 1605 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 7 ja 8:
Terry and Korvo Steal a Bear ja Retrace-Your-Step-Alizer


Ennen seuraavaa joukkomurhaa näemme epäilyttävää harmoniaa, kun rottaa lypsävä kutistettu mies nauttii terraariosta enemmän kuin entisestä elämästään. Se alustaa loppua, jos niin sovitaan. Verisen valtataistelun jälkeen kapinallinen oppii, että myös terraarion diktaattori on mieluummin "pienistä suurin" kuin tavallinen pulliainen.

Ehkä tuo oli tarina. Inhosin jaksoa. Järkytyin siitä, että se on yksi kehutuimmista. Iso vitsi on olevinaan se, että jakson nimi ja virallinen juonikuvaus viittaavat kirjaimelliseen taustatapahtumaan (karhuvarkauteen), joka ei liity pääjuoneen. Mitä muuta? Kuoleva mies paljastaa olevansa homo. Mukana lienee viittauksia, unohdin jo. Ihmishahmot ovat yhä uuvuttavan yhdentekeviä. Simpsoneita on haukuttu 20-30 vuotta, mutta viimeaikoina näkemistäni uusista jaksoista kaikki pistävät tätä paremmaksi.

Kauden päätökseen on laitettu niin paljon ajatusta, että tarina ei pääty joukkomurhaan! Toki aikakone vie alienit kuolevalle planeetalle ja kaikkien ihmisten tappaminen tulee puheeksi parilla tavalla, mutta kuitenkin. Jos sadalta ihmiseltä kysytään, mikä on surkein mahdollinen loppu, useammat sanovat "kaikki olikin vain unta" kuin "joukkomurha", mutta olen eri mieltä. Tämä jakso on vain unta ja se on edistystä.

Aloin jo epäillä tekijöitä psykopaateiksi, mutta nyt he huoltavat päähenkilöiden suhteita. Aikuiset alienit näkevät suhteensa eri valossa aikamatkaillessaan. Poika-alien kyseenalaistaa käytöksensä saatuaan tietää, että sisko on tehnyt hänestä kiltimmän virtuaaliversion. Se luultavasti on vitsi, että aikamatkojen perhosvaikutukset ovat vaisuja, ja se on elämyksellistä psykopatiaa, kun sisko vaikuttaa tappavan aidon, liian kiltin veljensä. Mutta kaikki onkin vain unta, röhö-lol, tms.

Jakso 8. on ihan kiva, mutta "uusi sarja Rick and Mortyn tekijöiltä" tämä ei ole, vaan Rick and Mortyn ääninäyttelijän yritys tehdä Rick and Morty.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-5 ja 1-6 --- Jaksot 2-1 ja 2-2 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Katseet vuoteen 2022... Ryan Reynolds -parka... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova