Tuorein sisältö

Tim Burton estää Painajainen ennen joulua -jatko-osan "vaikka haulikko ojossa"

24.11.2023 klo 17.35 | Luettu: 637 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Klassikon asemaan noussut stop-motion-animaatio Painajainen ennen joulua (The Nightmare Before Christmas) juhlii tänä syksynä 30-vuotispäiviään. Tekijöiltä on taas kyselty jatko-osasta. Disney on harkinnut sellaista useampaan kertaan.

Tim Burton sanoo ei. Hän ei halua minkäännäköistä jatko-osaa. Hän on itsekin tehnyt jatko-osia, uusia versioita ja "kaikkea sellaista paskaa", eikä hän halua altistaa tätä leffaa sille rutiinille. Elokuva on hänelle hyvin tärkeä. Burton vuodatti sydänvertaan Jack Skellingtoniin, joka on synkältä näyttävä mutta positiivinen hahmo kuten Burton itse.

Burton kokee olevansa kuin vanha mies, joka ei myy tonttiaan isolle voimalalle. Häntä ei kiinnosta, mitä tunkeilijat tahtovat tontilla tehdä, vaan hän häätää heidät vaikka haulikolla.

Leffan varsinainen ohjaaja Henry Selick on kertonut viimeksi tänä syksynä olevansa avoin jatko-osalle, jos hän ja Burton keksivät tarinan. Burton on tuottaja ja idean isä: hän kehitteli tarinaa jo 80-luvun alussa ollessaan Disneyn animaattori. Disney kiinnostui leffasta vasta kun Burton oli käynyt ohjaamassa hittejä kilpailijoille.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suosittu brittiyhtye... Tim Allen on kiinnos... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova