Tuorein sisältö

Sweet Tooth 2-8: hampaisiin asti aseistautunut armeija < lehdillä peitetty kuoppa < polvi < biisoni

05.12.2023 klo 22.00 | Luettu: 473 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 8:
The Ballad of the Last Men


Teinien ja tohtori Munamiehen armeijan veristä taistelua ei näytetty, mutta ruumiita esitellään. Nyt armeija lähestyy lapsia, jotka ovat hassuja kuin mm. Hook - kapteeni Koukussa, vaikkeivät lapset aio koheltaa vastaavasti. On yhä haastavaa ymmärtää, kenelle sarja on tarkoitettu.

Gus-pojalla on kotikenttäetu, joten hän & huoltajat virittävät pari ansaa, joista jokaiseen kommandot kävelevät. Kun "iso mies" tuskailee, että tämä oli vasta ensimmäinen aalto, siirrymme välittömästi kohtaukseen, jossa toinen aalto makaa hänen jaloissaan. "Tohtori" haahuilee yksinään aseettomana, joten häntäkin voi leipoa lättyyn.

Oletin, että tohtorilla on esim. veitsi hihassa. Pahempaa: hänellä on polvi! Puoli armeijaa teurastanut iso mies kaatuu maahan tuskissaan, eikä voi kuin tavoitella radiopuhelinta. Gus, kuuletko... Aargh... Hän on tulossa... Yritin estää häntä, mutta hänellä on yhä molemmat polvet, ja hän on valmis käyttämään niitä... Köh köh! Muistakaa legendani...

Gusin suojana on enää puoli armeijaa teurastanut nainen, jolla on kivääri. Hän saa tohtorin tähtäimeen, mutta tohtori juoksee suoraan kohti polvet joustaen, joten nyt on emäntäkin taltutettu. Tohtori aikoo tappaa Gusin - mutta apuun tulee kirjaimellisesti biisoni. Ilmeisesti se ei ole sattumaa, vaan Gusin mutanttivoimat aktivoituivat, mutta saatoin hymyillä ääneen epätoivoisesti.

Ennen tuota farssia "tohtorin" ja hänen pikkuveljensä välirikkoa käsitellään niin hyvin kuin sarja on mitään käsitellyt. Partainen diktaattori koettaa manipuloida veljen puolelleen. Lapsuuden kriiseistä puhuminen tekee siitä uskottavaa. Lähestyvää taisteluakin tunnelma tukee, kun "tohtori" antaa veljelle pistoolin testimielessä ja suhtautuu veljen päätökseen kylmän sarkastisesti.

Taso siis romahtaa keskitasoa korkeammalta. Lopun draamasokeat kliseet ovat kirsikka biisonin tortun päälle.


Keskiarvo 16 jakson jälkeen:


< Jakso 2-7

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Seinäjoen Provinssi ... Hugh Grant inhosi Vo... >

Keskustelut (1 viestiä)

Fandango

06.12.2023 klo 01.12

En tajunnut mitään tästä kirjoituksesta. Kännistä horinaa?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova