Tuorein sisältö

Jaajo Linnonmaalta osuva somepostaus sarjayrittäjän ja sarjainnostujan arjesta - nakkipiilot jäivät piippuun!

11.01.2024 klo 01.14 | Luettu: 659 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Sarjayrittäjä ja Suomen suosituin radioääni Jaajo Linnonmaa kertoo yhden esimerkin yrittäjän taipaleeltaan.

Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta.

"Mä kun olen tälläinen sarjainnostuja".

Kyseinen tarina liittyy SuperBowliin.

"Luin postauksen yrittämisen hienoudesta, että kun saa idean, niin on mahtavaa miten siitä saa valtavan energiabuustin.

SuperBowl eli jenkkifutiksen finaali pelataan sunnuntaisin helmikuussa. Mä tulin vuonna 2014 helmikuisena maanantaina aamuradioon ja luin uutisen mitä amerikkalaiset syö katsellessaan peliä.
1. Nachot
2. Pizza
3. Hampurilaiset
4. Hodarit
5. Siivet
6. CORNDOG

Mietin heti et mikä ihmeen corndog ja muistit et kun kävin pienenä faijan kanssa HIFK:n peleissä, niin aina halusin corndogin, friteeratun maissitaikinaan leivotun nakin tikussa
".

Ja tuumasta toimeen. Mutta mistä niitä saa - nakkipiiloja? Ne pitää tietenkin tehdä itse, mutta miten? Löytyykö Suomesta tarkoitukseen sopivia laitteita?

"Kun mun radioshow loppui klo.10.00, niin kävelin Arkadiankadun PRH:hon, maksoin 2500€ osakepääoman ja perustin Jaajo’s Corndog Oy:n. Soitin mutsille ja pyysin ottamaan selvää reseptiikasta. Hän tilasi jotain erikoismaissijauhoja Irlannista pikana. Mä pyysin Savuhovilta erilaisia nakkeja ja soitin leipuriystävälle Joensuuhun pystyiskö hän tehdä leipomossaan corndoggeja. Tilasin logot ja suunnittelin myyntipreseä kauppoja varten. Kävelin pankkiin ja neuvottelin starttia varten 50.000€ lainan.
Pari päivää myöhemmin mutsi soitti, että ei näistä tuu mitään. Leipuri soitti, että niiden tekemiseen tarvitaan oma laite. Löysin Suomesta yhden laitteen ja yritin ostaa sitä. Ei kuulema ollut myynnissä.
Ystäväni tukkutorilta ehdotti pakastetuotteiden ostamista Puolasta. Neuvottelin ihan asiallisen diilin ja olin ostamassa minimitilausta eli 5000 pakettia pakastecorndoggeja.

Sitten pysähdyin ja kysyin itseltäni, Jaajo haluatko sä myydä omalla naamalla puolalaisia nakkipiiloja? Totesin, että ehkä en.

Peruin lainan ja laitoin Jaajos Corndog Oy:n pöytälaatikkoon odottamaan uusia päiviä. Myöhemmin sekin firma otettiin käyttöön eri nimellä.

Vieläkään ei kukaan myy corndoggeja. Jos jotain innostaa, niin mä oon mukana ainakin asiakkaana".



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Amaranthen ja Dragon... Game of Thronesin lu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova