Tuorein sisältö

Mitä sieltä oikein tulee - YUP tekee paluun instrumentaaliyhtyeenä, kuuntele uusi julkaisu

11.01.2024 klo 14.51 | Luettu: 762 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Yksi 1990-2000-luvun alun merkittävimmistä kotimaisista rock-nimistä, YUP, palaa instrumentaaliyhtyeenä ja ilman Jarkko Martikaista.

Tuottelias rock-kokoonpano vaikutti aktiiviaikanaan merkittävästi Suomen musiikilliseen ympäristöön omaleimaisella ja monipuolisella sävelmaailmallaan sekä solisti Jarkko Martikaisen sanoituksilla ja lauluäänellä. Vaikutteita yhtye otti muun muassa punkista, jazzista, kansanmusiikista ja progressiivisesta rockista.

YUP Instrumental julkaisee uuden singlensä Rähinää, höyheniä digitaalisesti tänään Kaskelotti Records -levymerkillä.

Yhtye julkaisee ensimmäisen studiolevynsä 26. päivänä huhtikuuta 2024. Nimeä "Opus 1" kantavalla levyllä esiintyy myös vierailevia soittajia.

YUP jäi ennaltamäärittelemättömälle tauolle vuonna 2009. YUP Instrumental jatkaa nyt YUP:n taiteellisesti kunnianhimoista ilmaisua keskittymällä instrumentaalimusiikkiin. Sävellystyöstä on vastannut bassokitaristi Valtteri Tynkkynen, ja hänen lisäkseen yhtyeessä soittavat kitaristi Jussi Hyyrynen, rumpali Janne Mannonen ja kosketinsoittaja Petri Tiainen.

"Instrumentaalimusiikki on ollut itselleni aina erittäin tärkeää. Mike Oldfield, Pekka Pohjola ja Anssi Tikanmäki ovat vaikuttaneet omiin tekemisiini aina varsin vahvasti ja nämä vaikutteet ovat olleet varmasti kuultavissa myös kaikessa YUP:lle säveltämässäni musiikissa. Tokihan vokaalimusiikki on ollut itselleni aina tärkeätä myös, mutta instrumentaalinen kerronta stimuloi tyystin eri tavalla mielikuvitusta. Kuulijallahan on eri lailla vapaat kädet kuvittaa musiikkia omassa mielessään", kertoo Valtteri tynkkynen.

Opus 1 on äänitetty syksyllä 23 Jaba-studiolla Hankasalmella. Äänittäjänä toimi Samuli Erkkilä ja levyn on miksannut Riku Mattila.

Keikkoja on myös luvassa.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Yö-yhtyeen pitkäaika... Zombieleffa 28 päivä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova