Tuorein sisältö

Zombieleffa 28 päivää myöhemmin saa jatkoa... 28 vuotta myöhemmin.

11.01.2024 klo 17.40 | Luettu: 1027 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Onko siitä niin kauan? Ei aivan. Zombie-elokuva 28 päivää myöhemmin (28 Days Later, kuvassa) valmistui vuonna 2002. Se oli vahvasti mukana aloittamassa uutta zombiebuumia mm. tekemällä juoksevista zombeista suosittuja. Jatko-osa 28 viikkoa myöhemmin valmistui 2007. Kehitteillä oli kolmas osa 28 kuukautta myöhemmin, mutta se jäi tekemättä.

Nyt kun ohjaaja Danny Boyle ja kirjoittaja Alex Garland ovat kaivaneet aiheen naftaliinista, nimeksi tietenkin valittiin 28 vuotta myöhemmin (28 Years Later). Leffan on tarkoitus olla uuden trilogian alku. On siis teoriassa mahdollista, että elokuva nimeltä 28 vuotta myöhemmin: osa 3 valmistuu tasan 28 vuotta ykkösen jälkeen.

Garland kirjoittaa kaikki uudet elokuvat. Boyle ohjaa vähintään yhden. He olivat päävastuussa alkuperäisteoksesta, mutta ensimmäisen jatko-osan he vain tuottivat.

Tarjouskilpailu projektista alkaa pian Hollywoodissa. Tiimi tavoittelee noin 75 miljoonan dollarin budjettia jokaiselle osalle. He tähtäävät vastaavaan suosioon, johon kiitelty Mad Max: Fury Road ylsi pitkän tauon jälkeen.

Se jää nähtäväksi, aikooko pari jälleen määritellä lajityypin uusiksi. Garland tunnetaan villeistä tarinoista (mm. Ex Machina, Hävitys, Devs), joten allekirjoittanut toivoo jatko-osia tyyliin 28 millenniumia myöhemmin ja 28 geologista kautta myöhemmin.

Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mitä sieltä oikein t... Shiraz Lane järjestä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova