Tuorein sisältö

Poker Face 1-5: murhasta epäillään harvoin halvaantuneita akrobaattimummoja

12.01.2024 klo 00.20 | Luettu: 546 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Time of the Monkey


Kiinnostavaa on nyt se, aikooko päähenkilö ymmärtää murhaajia. Ajatus heräsi heti, kun vanhainkodin mummot ilmaisivat verenhimonsa uuden asukkaan nähdessään mutta ilman perusteluja. Mummot ovat töykeitä kuin teinit - mutta mummoja. Oletan, että muutaman pikkuvitsin epämiellyttävyyttä lisättiin, koska muuten 90% katsojista kannustaisi kovismummoja (kuten Heisenbergiä ja Scarfacea), vaikka on tarkoitus ainakin odottaa motiivia. Kun murha on nähty ja päähenkilön osuus alkaa, näemme hänen ihastuvan mummoihin. Fuck.

Takaumissa on takaumia. 70-luvulla mummot olivat anarkisteja ja seksihippejä. He saattoivat mennä liian pitkälle, mutta fasistikytät ylireagoivat? Kun tarina on epäselvää hömppää, ihmisoikeusdraamojen reviirillä vierailu on kiusallista, mutta ainakaan se ei ole tylsää. Sarjakuvamaiselle linjalle palataan ajoissa: on taas pahuutta, joten tarttis tehdä jotain.

Teemojen ulkopuolella kulku on mallikasta. Mummot pyrkivät huomioimaan asukkaiden sydänmonitorit jälkiään peitellessään, ja he turvautuvat "akrobatiaan", vaikka toinen on pyörätuolissa. Satunnainen tuhma pappa ja vastaavat pikkujutut sulautuvat rennosti osaksi juonta.

Jakso tunnistaa version ongelmasta, josta puhuin. Tähän saakka roistot ovat olleet opportunistisia sosiopaatteja. Murhan oikeutuksen pohtiminen ei istu tyyliin, joten lopussa farssi viedään tavallista pidemmälle ja paineet puretaan virnistellen.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: SkyShowtime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Amaranthe julkaisi n... Halo-peliin perustuv... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova