Tuorein sisältö

Axl Rose puhuu suunsa puhtaaksi

15.12.2008 klo 08.55 | Luettu: 3052 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Guns N' Roses-nokkamies Axl Rose on rikkonut pitkän hiljaisuuden osallistumalla kolmeen eri otteeseen kahden fanisaittinsa keskustelupalstojen jutusteluun. MyGNRForum.comin fanikeskustelussa Axl Rose keuhkosi pitkään mm. Gunnari-nimen käytöstä ja oikeudesta bändin legendaariseen nimeen.

Axl vastaa väitteeseen, jonka mukaan entiset Gunnari-jäsenet "pakotettiin" allekirjoittamaan paperi, jonka mukaan oikeudet bändin nimen käyttöön jäävät Roselle. Mies vastaa väitteen olevan täyttä roskaa. "Axl ei nouse lavalle, jos bändikaverit eivät allekirjoita", Rosen mukaan väitteissä ei ole totuuden siementäkään. Miehen mukaan bändin neuvotellessa sopimuksesta Geffen Recordsin kanssa, sopimuspapereihin lisätiin pykälä liittyen nimiasiaan. Axl halusi suojata nimen itselleen, koska oli aikoinaan aloittanut bändin ja kehittänyt sille nimen. Kyseistä kohtaa ei piilotettu sopimuspapereihin, kaikki tiesivät mitä allekirjoittivat. Rose sanoo, ettei tuolloin ajatellut rahaa. Tärkeintä oli bändi, ei brändi. Totuus iski kasvoille vasta bändin hajotessa. Rose toteaa varsinkin Slashille asian olleen kova paikka, niinpä Slash on yrittänyt mustamaalata Rosea diktaattoriksi ja oikeustoimia on käsitelty useaan kertaan.

Miksi Axl päätti jatkaa Gunnari-nimen käyttöä, vaikka kaikki miehet ympäriltä jättivät bändin.

- Miksi ei, olen käytännössä viimeinen jäljelle jäänyt mies. Se on ollut painajaista mutta minä en lähtenyt enkä ajanut ketään pois. Slash on vain yrittänyt pelastaa omat kasvonsa puhumalla paskaa julkisuudessa. Ansaitsin oikeuden suojella ja käyttää edelleen Gunnari-perintöä kovalla työllä Slashin sanoessa ettei välitä. Jotkut pitävät erilaisesta versiosta tai miehistöstä toista enemmän. Olen ainoa, joka vie Gunnareita eteenpäin. Uuden levyn suhteen nimi auttoi suuresti musiikin teossa. Se ajoi minua eteenpäin kohti tiettyä pistettä. Luonnollisesti myös levy-yhtiön hankkeeseen panostama rahasumma edellytti Gunnari-nimen käyttöä. Nimi oli sekä taakka että eteenpäin vievä voima.

Rose toteaa myös tehneensä Chinese Democracysta puhuttaessa kaiken aikaa Gunnari-albumia, sooloalbumista ei ollut edes puhetta. Soololevystä tulisi täysin erilainen, enemmän instrumentaalimusiikkia. Rose sanoo tehneensä Chinese Democracya juuri oikeiden ihmisten kanssa. Kaikki mukana olleet osallistuivat päätösten tekoon, Axl ei valinnut yksin levylle päätyneitä viisuja. Soolomateriaali kuulostaisi ainakin tällä hetkellä ajateltuna End of Days-leffan soundtackille päätyneeltä materiaalilta.

Aikaisemmassa nettikeskustelussa Axl otti kantaa myös laittomiin latauksiin. Mies syyttää epäsuorasti myös tuoreen levyn myyntilukujen kärsineen laittomista latauksista. Rosen mukaan villi lataussysteemi on bändille ja musiikkimaailmalle suorastaan kauhistus. Suuren osan kansasta hyväksyessä laittomat toimet, asialle ei oikein voi tehdä mitään. Rosen mukaan laiton lataaminen on ehdottomasti varastamista. Piratismi on levinnyt niin laajasti, ettei keinoja sen pysäyttämiseen ole näkyvissä. Oikeusistuimilla on käsiteltävänään suurempiakin rikoksia. Rosen mukaan musiikkiteolisuus ja fanit eivät välitä artisteista. "Muusikoiden oikeudet, paskat. Jos he eivät ole tienanneet jo tarpeeksi, niiden täytyy olla pelkkää paskaa. Rikkaat rokkitähdet valittaa".V2.fi | J.A. Kaunisto
< Koop tyrmäsi Annan, ... Listakärki Britney S... >

Keskustelut (1 viestiä)

lolo

16.12.2008 klo 10.33

Hyvä Axl.............
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova