Tuorein sisältö

Hazbin Hotel 1-7 ja 1-8: Aragornin vihreät ***** kummitukset

07.02.2024 klo 00.35 | Luettu: 654 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 7 ja 8:
Hello Rosie! ja The Show Must Go On


Taas alan hankalaksi.

Jo 1. jakso ilmoitti, että "frat bro" -enkeli Aatami aikoo terrorisoida Helvettiä yhä aktiivisemmin. Tapaa taistella vastaan on pedattu. Sankarit koettivat neuvotella, mutta Aatami otti kohteeksi heidät. Hauska ja vauhko tappelu sitoo kauden yhteen, mutta: oliko tähänkin sarjaan pakko pistää lopputappelu?

Päähenkilö on hyväntahtoinen Helvetin prinsessa, jonka isä Lucifer esiteltiin nössönä, joten vähintäänkin se on antikliimaksi, kun he mesoavat ja poseeraavat makeasti tappelussa (kuva). Lisäksi vasta 7. jaksossa prinsessa neuvottelee armeijasta.

Muun muassa se toimii, että hotellin alkujaan kyyniset vakioasukit ovat nyt valmiita puolustamaan toisiaan. Vastaavalla herkistävällä hetkellä Centaurworld pisti päähenkilöt halaamaan toisiaan puoli tuntia, minkä jälkeen 1. kausi onnistui vielä kerran laajentamaan käsitystämme siitä, mistä on kyse. On epärealistista vaatia samaa ylipäätään keneltäkään, mutta Hazbin Hotel pääsi lähelle musikaalinumeroineen kaikkineen.

2. kausi on tulossa. En ole tietoisesti pettynyt siihen, ettei jokainen idea ole tärkeä jo nyt: jaksot mm. muistuttavat "tv-demonin" juonivan yhä, vaikka hän unohtui esittelyn jälkeen. Yksi rynähdys löytyy, ja kritiikki on paikallaan, vaikka kauden katsominen uudestaan selventäisi asiaa. Silmäpuoli vakiotyyppi paljastui enkeliksi. Enkeleiltä siis voi poistaa silmän. Miksi kausi tarvitsi erikseen juonen, jossa yksi hahmo kiristää toista, ennen kuin hän kertoo, että kolmas hahmo voi kertoa neljännelle sen, miten enkeleitä satutetaan? Kritiikki kohdistuu loppusuoraan. Jos jokin oli tarpeetonta aiemmin, esittely oli erinomaisen viihdyttävää musiikin, mielleyhtymien ja munan johdosta.

Luovuutta ja osuvia yksityiskohtia piisaa yhä. Nyökkäilin mm. sille kombolle, että mystinen "radiodemoni" mainitsee provosoivan leveän virnistyksen olevan tapa manipuloida tunnelmia ennen kuin näemme, ettei hän ole erehtymätön.

Centaurworldin 1. finaalin jälkeen intoilin, että tämähän oli vasta Sormuksen ritarit! Tässä tapauksessa vastaava vertaus on se, että vaikkei Aragornin diili vihreiden kummitusten kanssa pilaa mitään, ei se taida olla tarinan välkyin idea.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen ja arvosana 1. kaudelle:


< Jaksot 1-5 ja 1-6

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Onko Sointu Borgista... Logistiset haasteet ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova