Tuorein sisältö

Gunnari-levyltä pois saksittu Queen-kitaristi kommentoi tapausta

17.12.2008 klo 15.27 | Luettu: 3360 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Queen-kitaristi Brian May on kommentoinut lievää kohua Axl Rosen saksiessa Mayn osuuden pois Guns N'Rosesin Chinese Democracy-albumilta. Catcher N' The Rye-biisissä vierailevana kitaristina toimineen Mayn osuus nauhoitettiin jo vuosia sitten. Albumin lopulliselle versioille Mayn kitarointia ei kuitenkaan lisätty.

Axl Rose selitti itse tapahtunutta jokin aikaa sitten Gunnarien fanisaitin foorumissa seuraavasti.

- Se johtui parista syystä, jotka eivät ole mitenkään merkittäviä ja maailmoja mullistavia. Yksi levyn tuottajista eli Sean Beavan ja minä jouduimme hieman säätämään Brianin soittamia osuuksia. Kuullessaan lopputuloksen, Brian ei ollut asiasta kovin mielissään - "minä en ole soittanut tuota". Emme suinkaan halunneet loukata Briania, teimme meidän mielestämme oikean ratkaisun.

May kirjoittaa BrianMay.comissa omat kommenttinsa. "Axl Rose teki omaa levyään ja hän on siinä suhteessa päällikkö". May kertoo olevansa edelleen suuri Gunnari-fani.

May toteaa tapahtumasta olevan niin kauan, että yksityiskohdat alkavat hämärtyä. May ei kuitenkaan myönnä olleensa tyytymätön lopputulokseen. Mayn mielestä lopputulos kuulosti pirun hyvältä, tosin jonkin ajan kulutta tuottaja Sean Beavan sai lähteä.

- En tiedä, mistä nettiin vuotanut versio ilmestyi. Minulla on hallussani miksaamattomat kopiot - siksi, että voisin tarvittaessa työstää materiaalia lisää. Kukaan ei ole minun lisäkseni kuullut noita nauhoja. Soitin kaikkiaan kolmella biisillä.

- Muistaakseni homma meni näin. Olen ollut mukana Gunnareiden kiertueella ja olemme ystäviä. Gunnarit olivat myös mukana Freddie Mercuryn muistokonsertissa. Yllättäen Axl soitti ja pyysi minua apuun muutaman viisun kitararaitojen suhteen. Minua ei todellakaan pyydetty bändin jäseneksi. Se oli vain ystävän apua. Axl maksoi lennot ja studiossa kuuntelin Axlin ja tuottajan kanssa parikymmentä biisiä - eli melkoinen urakka yhdeltä istumalta. Kommenttini olivat lähinnä pelkkää kiitosta, pidin skebasoundeista. Oikeastaan painavin kommenttini liittyi Rosen vokaaleihin, niitä ei saisi peittää liian suurella skebavyöryllä. Sitten soitin vähän kitaraa - työskentelin Seanin kanssa. Vietin pari työntäyteistä päivää studiolla. Axl pysytteli poissa studiosta ja sain ainoastaan hänen kommenttejaan tekemästäni työstä. Ja sitten lähdin kotiin...


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Mikkosten helppoa el... ZZ Top soittaa Swede... >

Keskustelut (1 viestiä)

mab

20.12.2008 klo 13.29

Brian on kiltti ja rehti mies, jolla on maailman arvokkain kymmenpenninen.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova