Tuorein sisältö

Suosikkiyhtyeen instrumentaalikokoonpano hämmästytti Levyraadissa - studiolevy ilmestyy huhtikuussa

11.03.2024 klo 13.50 | Luettu: 599 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

YUP Instrumental on tehnyt huomiotaherättävän tulemisen Suomen rock-maailmaan instrumentaaliyhtyeenä. Yhtye julkaisi juuri toisen singlensä Presto Ma Non Troppo, jonka video herätti huomiota mm.Levyraati-ohjelmassa.

Rock-estetiikkaa ja -maailmaa henkivä video kertoo tarinan, jossa kaikki päättyy paremmin kuin ensin luulisi. Videon on ohjannut Jouni Kallio.

Yhtyeen ensimmäinen studiolevy julkaistaan perjantaina 26.4.2024. Nimeä "Opus 1" kantavalla levyllä esiintyy myös vierailevia soittajia, joista tiedotetaan erikseen. Opus 1 on äänitetty syksyllä 2023 Jaba-studiolla Hankasalmella. Äänittäjänä toimi Samuli Erkkilä ja levyn on miksannut Riku Mattila.

Albumin ja videon julkaisee Kaskelotti Records.

YUP vaikutti 90-luvulla ja 2000-luvun alussa yhtenä aikakauden merkittävimpänä rock-yhtyeenä. YUP telakoitui vuonna 2009, jolloin sen jäsenet olivat jo vähitellen siirtyneet kohtia omia, musiikillisesti erityyppisiä projektejaan. YUP Instrumental jatkaa YUP:n taiteellisesti kunnianhimoista ilmaisua keskittymällä instrumentaalimusiikkiin. Sävellystyöstä on vastannut bassokitaristi Valtteri Tynkkynen, ja hänen lisäkseen yhtyeessä soittavat kitaristi Jussi Hyyrynen, rumpali Janne Mannonen ja kosketinsoittaja Petri Tiainen.

Yhtyeen ja tulevan kiertueen ensimmäinen keikka on Tavastialla 23.8.2024. Ennakkoliput myy Tiketti.




(Foto Sebastian Hiemann)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Blind Channel aloitt... Kung Fu Panda 4 on e... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova