Tuorein sisältö

The Curse 1-10: no, jos odotit yliluonnollisia käänteitä...

17.03.2024 klo 19.00 | Luettu: 568 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 10:
Green Queen


9. jakson avoimehko loppu oli draamapuolen huipentuma. Nyt päähenkilöiden show on julkaistu. Heitä haastatellaan toisessa ohjelmassa, jota juontava alkoholisoitunut täti säätää kolmea asiaa, jotteivät katsojat ymmärrä mistä on kyse ja tylsisty. Sessio pilkkaa sellaista kamaa kuin uusin Oscar-gaala, jossa kaikki asiallinen kehystettiin perseilyllä.

Päähenkilöt simppelisti jatkavat yhdessä. Vauva on tulossa. Arki ei ole kamalaa. Kun mies on selittänyt satunnaisesta syystä, että Mel Brooksin Kevät koittaa Hitlerille auttoi juutalaisia käsittelemään holokaustia, vaikka juutalaiset myös löytävät leffasta huumoria, hän kertoo lahjoittavansa pois vuokratalon, koska jalous varmasti ilahduttaa vaimoa, joka ei enää lypsä vanhempiaan. Lahjan saaja pyytää päähenkilöitä maksamaan kiinteistöveron jatkossakin.

Ihmiset elävät omassa päässään siviilissä ja työelämässä. Päähenkilöt ovat satiiria siitä, mutteivät hirviöitä, vaan he jopa tiedostavat, ettei lahjan saajan tehtävä ole poseerata heille. Ok. Mitä nyt? Spoileri:

Miespäähenkilö menettää kosketuksen painovoimaan. Vain katto estää häntä putoamasta ylöspäin. Sarja ei ole ollut scifiä eikä fantasiaa, mutta nyt se on. Idea saa aikaa kuin Black Mirrorin kaltaisissa antologioissa. Älyttömyydestä on pakko huvittua. Päähenkilöt ovat heti syyttämässä asiasta omaa ekoystävällistä taloaan, joten stuntti ei ole täysin irrallinen.

Sivuhahmo epäilee, että tuleva isä pakenee vastuuta leijumalla, mutta kyse ei ole siitä, eikä mistään sellaisesta, että äijä väheksyisi raskaana olevan vaimon tilaa: hän on yrittänyt tehdä kaiken oikein. Naisen uusi ura ilmapallona olisi loogisempi käänne hänen mielen- ja ruumiintilansa huomioiden, mutta toki kuka tahansa näistä tyypeistä voi irtautua todellisuudesta entistä kärkevämmin.

Paria tunnetason totuutta raapaistaan. Eniten perusteluja löydän sille (anti)tulkinnalle, että sarja pilkkaa joutessaan myös 2001: Avaruusseikkailun kaltaista taidetta, jota tulkitaan kuin keisarin uusia vaatteita.

Stunttisarja ansaitsee stunttiarvosanat. Arvosana 10. jaksolle on sama kuin 1. jaksolle:


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


Arvosana kokonaisuudelle:


< Jakso 1-9

Katsottu: SkyShowtime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< The Curse 1-9: anna ... Amerikan kovimmat ke... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

18.03.2024 klo 22.35 1 tykkää tästä

Yritin joskus aloittaa tämän katsomista, en päässyt ekan jakson loppuun.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova