Tuorein sisältö

Lauri Tähkä kului loppuun - Jarkko Suo jatkaa omillaan ilman Tähkää

15.04.2024 klo 09.42 | Luettu: 553 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

"Rakas ystäväni Lauri Tähkä! Olet ehkä osannut odottaa tätä kirjettä. Tämä on painanut sydäntäni jo kovin pitkään. On aika sanoa ääneen: meidän täytyy erota".

Näin aloittaa Jarkko Suo kirjeen alter egolleen, keikkalavojen palavasydämiselle keskipisteelle Lauri Tähkälle.

Jarkko on kanavoinut musiikillisia intohimojaan jo 25 vuoden ajan Lauri Tähkän hahmossa.

Nyt Jarkko haluaa hyvästellä Lauri Tähkän. Musiikki ei lopu, Jarkko haluaa vain vapautua rajoittavista raameista ja rajoista.

"Tajuatko kuinka paljon olemme saaneet rakkautta ja sitä myös paljon antaneet? Olemmeko osanneet riittävästi kiittää faneja kaikkien näiden vuosien kannattelusta, avusta, ystävällisyydestä ja rakkaudesta?

On ollut kirkkaiden päivien lisäksi myös mustia päiviä ja raastavia aikoja. Meitä on inhottukin. Enemmän silti rakastettu. Kanssasi ei ole koskaan ollut kädenlämpöistä, vaan aina kamiinan kylki kuumana, hella kutosella, käsi hellalla.

”Ei vuodet kulu, ne kuluttaa”, sanoi eräskin naapurinpoika.

Ja kuluttu on. Toisesta meistä ei enää ole mitään jäljellä - ja se olet sinä, Lauri Tähkä.
Sinä tuskin sitä jäät suremaan, koska olet vain eloton luomus, minun itseni tekemä. Minä olen tästä haikealla mielellä, vaikka päätös on selvä. Kiitos kaikesta. Jatkan tästä eteenpäin omillani - en voi vielä tietää miten, mutta jotain villiä, intohimoista, musiikin tekoa, vapaata luomista, vapaata, arvaamatonta. Tekijänä Jarkko Tapani Suo.

Hyvästi!"


Laten jäähyväiskeikat soitetaan Tammelan stadionilla Tampereella 29.6.2024 ja Bolt Arenalla Helsingissä 7.9.2024.

Lisäksi, viimeiset kaksi biisijulkaisua, Linnut lentävät takaisin ja Näissä juhlissa ei itketä, julkaistaan perjantaina 26.4.2024.

Lauri Tähkä & Elonkerjuu syntyi 1990-luvun puolivälissä Kuudennusmiehet-nimisestä orkesterista. Lauri Tähkän ja Elonkerjuun tervettä uhoa, reipasta kansamusiikkipoljentoa ja suurella syrämellä soitettuja keikkoja ei voinut vastustaa, ja 2000-luvun puolivälissä orkesteri oli Suomen suosituin yhtye. Laurin jättäessä bändin vuonna 2011, käynnistyi välittömästi Laten menestyksekäs sooloura.

Lauri Tähkän somessa lopullinen uutinen on otettu vastaan ymmärtäväisellä asenteella, vaikka luopumisen tuskaa on ilmassa:

"Aikansa kutakin, tunnit tulee täyteen jokaisella. Hienoa musiikkia Lauri Tähkänä ja toivottavasti mukavaa ja Jarkon näköistä elämää edessä"

"Elämä on jatkuvaa muutosta. Välillä on tärkeää päästää irti ja uudistua"

"Ymmärrän että Late on väsynyt mutta kovasti toivon että Jarkko vielä jatkaisi"


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Janni Hussin juontam... Tampereen Blockfesti... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova