Tuorein sisältö

Apulanta-fanit huomio, seuraava Apulanta-metsä istutetaan Rantasalmelle

22.04.2024 klo 11.20 | Luettu: 308 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Seuraava Apulanta-metsä istutetaan Rantasalmelle.

Apulanta-yhtyeen vuonna 2022 aloittama "Minusta kasvaa puu" -hanke saa jatkoa. Viime vuonna historian ensimmäinen Apulanta-metsä istutettiin yhtyeen fanien ja bändin voimin Heinolaan ja tänä vuonna hanke laajentaa Rantasalmelle. Apulanta-metsä numero 2 istutetaan Rantasalmelle lauantaina 18.5. yhteistyössä Rantasalmen kunnan, Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon ja istutusputkia valmistavan Veme Oy:n kanssa.

"Minusta kasvaa puu on itselleni sydämen hanke ja hyvä esimerkki siitä, mitä hienoa voimme tehdä bändinä myös musiikin ulkopuolella. Hanke sai alkunsa taannoisesta olympiastadionin keikastamme, jonka myötä tuhannet ihmiset istuttivat puita ympäri Suomen. Sittemmin istutimme faniporukan kanssa Apulanta-metsän Heinolaan ja nyt pääsemme tekemään saman Rantasalmella. Kaikista hienointa tässä on yhteisöllisyyden kokemus, josta jää kaunis jälki sekä meille, että myös tuleville sukupolville. Haluan lausua jo etukäteen kiitoksen sanan sille porukalle, joka tulee Rantasalmelle viettämään talkoopäivää meidän kanssamme. Pienet jutut kasvavat suuriksi kun riittävän moni on mukana." kertoo Apulanta-yhtyeen rumpali Sipe Santapukki.

Istutuspäivään on haettu Apulannan faneja mukaan talkoisiin sosiaalisen median kautta ja fanien panos ja osallistuminen on ensiarvoisen tärkeää ja upea esimerkki yhteisöllisestä ja kestävästä toiminnasta.

"Puiden istuttaminen on mitä parhain ilmastoteko. Ilmastoviisaassa metsätaloudessa huolehditaan oikea-aikaisilla hoitotoimenpiteillä tulevien hiilinielujen paras mahdollinen kasvu ja hyvinvointi. Lehtipuut itsessään lisäävät metsäluonnon monimuotoisuutta ja edistävät metsien terveyttä. Koivu on Suomen yleisin lehtipuu, jota voidaan hyödyntää erittäin monipuolisesti niin teollisuuden raaka-aineena kuin energiakäytössäkin. Ja tuohan se vaihtelevuutta myös metsämaisemaan ollen kaunis kaikkina vuoden aikoina," kertoo johtaja Petri Pajunen Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savosta.

Koordinaatit Rantasalmelle istutettavaan Apulanta-metsään tullaan julkaisemaan istutuspäivän jälkeen.


(Kuva Jaakko Meyn)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< KUUMAAn uusi albumi ... Ruotsin uusi raskaam... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova