Tuorein sisältö

X-Men '97, jaksot 9 ja 10: supersankareilla menee lujaa, kunhan unohdamme näytellyt versiot

18.05.2024 klo 20.00 | Luettu: 516 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 9 ja 10:
Tolerance is Extinction Part 2 ja Part 3


9. jakso on taidetta. Kuvittele gladiaattorien juoksevan leijonaa pakoon. Kun he keksivät avata karhun häkin, leijona perääntyy hetkeksi, mutta nyt karhu jahtaa heitä, joten turhautuneina he alkavat mätkiä toisiaankin. Jakso kehittelee vielä hienomman skenaarion, jossa sankarit eivät edes vaikuta tyhmiltä! En spoilaa kaikkea, mutta spoilaan jotakin:

Mutantit ovat ihmiskunnan tulevaisuus. Kaunainen roisto käyttää teknologiaa mutatoidakseen ihmiskunnan borg-tyyliin. Magneto laukaisi tilanteen tuhoamalla koko planeetan magneettikentät (tms), joten borgjuoni on tauolla, mutta maapallo saattaa kosahtaa entistä pahemmin. Magneto oli hyvisten puolella, joten hän saa yhä tukea, vaikka hän palasi äkkijyrkäksi. Muiden sankarien on selvitettävä kaksi kriisiä yhtäaikaa siten, että jos maapallon töpseli saadaan lyötyä takaisin seinään, borgien pitää olla jo pois pelistä. Samalla lukuisia henkilökohtaisia juonia käsitellään rivien välissä ja selkeämmin.

Myös samaa kiihkoilua jatkava 10. jakso on kiva. Jakso ei ole pettymys. Aloin kuitenkin jo kärsiä ähkystä, kun yhden deus ex -machina -ratkaisun jälkeen yksi pahiksista latasi välittömästi lisää voimaa kuin se olisi pakollista videopelin lopputaistelussa. Löysin yhä hahmovetoisia perusteluja, mutta ensimmäistä kertaa kaudella näin myös typistämisen varaa. Tämän tietyn kohtausparin jälkeen nähdään lisää vahvoja hetkiä, mutta lopetuskin on hieman painoton. Lupa hengittää olisi totisesti ansaittu sitten edellisen hönkäyksen, mutta jakso päättää alustaa 2. kautta. Valittamisella perustelen itselleni, miksen myönnä samaa arvosanaa (4,5) kuin Invinciblen iskevimmälle jaksolle (K1-J7). Kumpikin näistä on useimpien supersankarielokuvien yläpuolella.

Sarja on kiitelty. Kaudet 2 ja 3 ovat tulossa. Monet entiset lapset odottavat nyt saavansa myös tämäntyylisen Avengers-sarjan, mutta toivottavasti rakastavia ja osaavia tekijöitä ei venytetä liikaa. Henkilökohtaisena silauksena totean vielä, että kun pimpelipompelijuoniin kyllästynyt Wolverine lävistää pahiksen, joka kaikesta aiemmasta huolimatta järkyttyy nousseesta ikärajasta, sitä tuntee olevansa kotona, jos kirjaimellisesti leikit action-figuureilla vielä silloin, kun Hugh Jackman -versio Wolverinesta julkaistiin, vaikka olit 19-20 ja juuri lukenut American Psychon englanniksi, jne. Sarja ei ole yhtä raaka kuin Invincible, mutta sillä on kaikki eväät olla yhtä dramaattinen, ja väitän mm. ääninäyttelemisen olevan parempaa.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jaksot 7 ja 8

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Shogun jatkuu kausil... Invincible 2-5: ufoj... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova