Tuorein sisältö

Sideways jättää jäähyväiset Nordikselle - tämä tiedetään tapahtuman tulevaisuuden kuvioista

28.05.2024 klo 12.10 | Luettu: 403 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Sideways-festivaali nousee Helsingin Nordikselle viimeistä kertaa 13.–15. kesäkuuta.

Festivaalille nykyiseen kokoluokkaansa kasvun mahdollistanut jäähallin ympäristö on tarjonnut vuodesta 2018 alkaen olosuhteet ainutlaatuisen festarikokemuksen luomiselle. Mutta, kasvava epävarmuus liittyen festivaalialueen tulevaan käyttöön ja kustannustason nousu ovat suuria esteitä tapahtuman järjestämiselle.

"Sisällöltään ja palvelutarjoamaltaan kunnianhimoisen ja kokoaan suuremman festivaalin tekeminen on antoisaa, mutta haastavaa. Erityisesti viime vuosien yleinen taloustilanne sekä kustannustason nousu ovat merkittävästi vaikuttaneet mahdollisuuksiin tehdä tapahtuman järjestämisestä nykyisessä muodossaan kannattavaa.

Lisäksi tapahtuman pitkäjänteistä suunnittelua ovat vaikeuttaneet erilaiset epävarmuustekijät, kuten Sidewaysin festivaalialueen paikalle jo vuosia suunnitteilla ollut jättimäinen Garden-areena. Myös Nordiksen lähialueen muut kehityshankkeet, ympäröivät työmaat sekä jäähallissa ja sen ympäristössä järjestettävät muut tapahtumat ovat tehneet Sidewaysin kehittämisestä pitkällä aikavälillä haastavaa. Esimerkiksi alalle tyypilliset usean vuoden vuokrasopimukset tapahtuma-alueesta eivät ole olleet meille mahdollisia, mikä on vaikeuttanut festivaalin jatkuvuuden suunnittelua merkittävästi".


Sideways loppuu Nordiksella, se on varmaa - muuten festivaalin tulevaisuus on vielä avoinna.

"Sidewaysin ideologiassa ovat alusta asti olleet innovatiivisuus, edelläkävijyys, yllätyksellisyys ja jatkuva kehittyminen. Jotta näistä arvoista ei tarvitsisi tinkiä, olemme päättäneet, että nyt on oikea hetki kääntää sivua ja katsoa tulevaisuuteen avoimin mielin. Emme siis vielä tiedä, miltä Sideways tulevaisuudessa näyttää tai missä ja milloin tulevina vuosina kokoonnumme".

Myös festarikansalta kysytään asiaan mielipidettä ja ehdotuksia.

Mutta, vielä kerran mennään isosti ja liput liehuen.
V2.fi | J.A. Kaunisto
< Provinssi antaa lipp... Tanskan rock-veteraa... >

Keskustelut (1 viestiä)

Lichi

Rekisteröitynyt 04.09.2011

29.05.2024 klo 12.43 1 tykkää tästä

Jos saa toivoa, niin uudessa paikassa tulisi tarjolla olla myös liharuokia.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova