Tuorein sisältö

Furiosa: A Mad Max Saga yhdisteli näyttelijöiden piirteitä tekoälyllä tehdäkseen varttumisesta uskottavaa

28.05.2024 klo 17.50 | Luettu: 907 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


28-vuotias Anya Taylor-Joy näyttelee päähenkilöä elokuvassa Furiosa: A Mad Max Saga. 14-vuotias Alyla Browne näyttelee Furiosaa lapsena ja teininä. Elokuvassa Mad Max: Fury Road samaa hahmoa näytteli Charlize Theron, joka oli 40-vuotias elokuvan valmistuessa.

Taylor-Joy kertoo, että ohjaaja George Miller tahtoi siirtymän olevan saumaton uudessa elokuvassa, koska katsojien on jo totuteltava siihen, ettei Theron ole mukana. Siksi Brownelle annettiin Taylor-Joyn kasvonpiirteitä tekoälyn avulla.

Elokuvan alussa Browne on noin 35-prosenttisesti Taylor-Joy. Kun Taylor-Joyn oma osuus on alkamassa, Browne on noin 80-prosenttisesti Taylor-Joy. Taylor-Joy itse kuvailee tätä melko villiksi.

Allekirjoittanut ei ajatellut asiaa elokuvan aikana, mutta siirtymä oli luonteva, ja jo lopputekstit paljastivat, että leffan tekemiseen osallistui Metaphysic AI -firma, joka on tuttu mm. Talent-ohjelmassa nähdyistä kasvojenvaihtotempauksista. Miller suunnitteli alunperin Theronin nuorentamista elokuvaa varten, mutta hän ei kokenut, että se tekniikka on tarpeeksi kehittynyttä.

Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tanskan rock-veteraa... Upeita kuvia München... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova