Tuorein sisältö

Shogun 1-6: muinaisen Japanin älykkäimmät leidit klassisessa bordellifantasiassa

21.06.2024 klo 20.30 | Luettu: 716 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
Ladies of the Willow World


Valkoinen pelastaja Blackthorne hämäsi konnia ulisemalla, joten jalo lordi Toranaga värväsi hänet kouluttamaan joukkojaan uusilla aivopieruilla. Kun Blackthorne keksi onkia Toranagan mudasta maanjäristyksen jälkeen, Toranaga päätti tehdä hänestä lääninherran tai jotakin. Tämä olisi hieno kampanja pöytäroolipelissä. Nimet Blackthorne, Toranaga ja Mariko ovat hienostuneita verrattuna nimiin Steelstud, Ärjymoto ja Pamelahani.

Näiden ns. huomioiden olemassaolo selittänee, miksi jakson asiallisempi osuus koetteli keskittymiskykyäni. Shogun on klassikkotarina, jota ei voi määräänsä enempää muuttaa, mutta 2024 Blackthorne on häiriötekijä päähenkilönä viihdearvostaan huolimatta ja johtuen. Tulisi pitää 10 erisnimeä työmuistissa, kun jäykkä hovijuonittelu matelee muinaisen byrokratian logiikan mukaisesti parissa aikatasossa - vaikka äsken oli hömppääkin. Toranaga yritetään yhä juonia hengiltä. Hän ei edelleenkään tahdo päätyä shoguniksi. Paino on tänään siinä, kuinka valikoidut naiset haalivat valtaa kulissien takana.

Steelstud ei ole läsnä kohtauksessa, jossa tuijotetaan keskiaikaisen kesäteatterin ilmansuuntaan. Kykenen pohtimaan mm. muinaisen taiteen merkityksiä vähään tyytyvien aikalaisten silmin, mutta paljonpa päässäni tapahtui, kun paikalla oli vain sivuhahmoja, joista useiden keskeinen - jos ei ainoa - funktio on olla erilaisia kuin länsimainen kukkoilija.

Yksi sivujuoni on se, että Ärjymoto tahtoo Steelstudin kokevan Japanin hienostuneimman bordellin, vaikka pikselireiän jakaminen barbaarille on kuumottava tabu. Steelstud ei tietenkään itse lähtisi Pamelahanin anteliaista teekutsuista maksamaan, eikä sekään ole hänen ideansa, että Mariko (jota hän polkaisi aiemmin) joutuu katselemaan, mutta maassa maan tavalla, heh heh! Kiitellään nyt älykkäiden naishahmojen merkitseviä katseita.

Tuo on paras syy laskea arvosanaa lisää, mutta se on myös viihdyttävin juoni, ja kyllä jakso ainakin Marikon syventämistä jatkaa.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Twisted Metal -tv-sa... Miten sujuu Suomen h... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova