Tuorein sisältö

Slovenialainen industrial-yhtye soittaa Bachia Helsingissä

28.01.2009 klo 12.06 | Luettu: 1435 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Slovenialainen industrial-yhtye Laibach saapuu keikalle Helsingin Tavastialle maanantaina 16. helmikuuta. Kyseessä ei ole yhtyeen tavallinen konsertti, vaan luvassa on Laibachin Bach’s Kunst der Fuge -show, jossa yhtye soittaa vain Bachin musiikkia. Liput ovat jo myynnissä Tiketissä.

Laibach on yksi industrial-musiikin suurimmista kulttinimistä. Yhtye perustettiin vuonna 1980 ja nousi nopeasti maineeseen tekemällä populäärimusiikin suosikeista omia mahtipontisia konemusiikkiversioita. Kulttistatuksensa Laibach on ansainnut yhdistämällä musiikkiinsa poliittista aktivismia ja taidefilosofiaa. Tavastialle saapuva Laibach presents Bach’s Kunst der Fuge on yhtyeen puolitoistatuntinen performanssi-installaatio.

Laibach kuuluu NSK-nimiseen (Neue Slowenische Kunst) taiteilijayhteisöön, joka julistautui itsenäiseksi valtioksi vuonna 1991. Yhtye on tietoisesti rakentanut itselleen imagon, joka leikkii militaristisuudella ja kryptisyydellä. Edellisen kerran Laibach nähtiin Suomessa joulukuussa 2006, kun yhtye esiintyi Helsingissä ja Tampereella.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Rallilegendasta Ferr... Michael Jackson oike... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova