Tuorein sisältö

Katso neljän maan Euroviisutyrkyt

01.03.2009 klo 23.29 | Luettu: 1648 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Viikonloppu on jälleen kulunut Euroviisubiisejä valitessa. Moskovan Eurovisionin laulukilpailun finaaliin ovat valinneet edustajansa Portugali, Espanja, Kroatia ja Latvia.

Portugalin edustajaksi on valittu yhtye Flor-de-Lis. Kappale Todas as ruas do amor keräsi selvästi eniten pisteitä alueraadeilta ja myös puhelinäänestäjät sijoittivat laulun kärkeen. Portugalin euroviisun ovat säveltäneet Pedro Marques ja Paulo Pereira. Sanoituksen on tehnyt Pedro Marques.

Katso siivu täältä

Espanjan karsinnan finaalissa käytiin kahden ennakkosuosikin välinen kamppailu. Asiantuntijaraati asetti Melody y Los Vivancos -kokoonpanon ensimmäiselle sijalle, mutta puhelinäänestyksessä Soraya oli ykkönen. Tasapeli ratkaistiin Sorayan eduksi puhelinäänestys tuloksen perusteella. Espanjan edustusviisu on La noche es para mi.

Katso Espanjan ehdokas täältä

Igor Cukrov voitti Kroatian euroviisukarsinnan Ton?i Hulji?in säveltämällä ja Vjekoslava Hulji?in sanoittamalla kappaleella Lijepa tena. 24-vuotiaan Cukrovin esitys sijoittui sekä puhelinäänestyksessä että asiantuntijaraadin äänestyksessä vasta toiseksi, mutta yhteispisteet riittivät niukkaan yhden pisteen voittoon.

Katso Kroatian viritys täältä

Latviaa edustaa Moskovassa Intars Busulis kappaleella Sastregums. Kappaleen on säveltänyt Karlis Lacis ja sanoittanut Janis Elsbergs. Busulis esittää kappaleensa venäjäksi.

Latvian ehdokas täältä

Lähde YLE/Euroviisut

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Axl Rose haukkuu ex-... Axl Rosen loanheitto... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova