Tuorein sisältö

Star Trekin suunniteltu Shatner-lopetus (spoilerivaara)

13.05.2009 klo 00.54 | Luettu: 2200 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kun uusi Star Trek oli vielä tekeillä, William Shatner ja ohjaaja J.J. Abrams pohtivat omilla tahoillaan sitä, onko alkuperäiselle kapteeni Kirkille tilaa elokuvassa, jossa nähdään Leonard Nimoyn näyttelemä alkuperäinen Spock. Shatner olisi tahtonut pienen roolin huolimatta siitä, että alkuperäinen Kirk kuoli elokuvassa Star Trek - sukupolvet.

Käsikirjoittaja Roberto Orci paljastaa, mitä kulissien takana suunniteltiin. Valmiin elokuvan loppupuolella (...spoilerivaara...) vanha Spock vakuuttelee nuoremmalle versiolleen, että Spockista ja Kirkistä tulee vielä ystäviä. Shatner-versiossa nuori Spock otti sanoman vastaan kyynisemmin. Vanha Spock näytti tällöin hänelle viestin, jonka vanha Kirk nauhotti ennen kuolemaansa:

"Tämä on viimeinen kerta, kun voin toivottaa sinulle hyvää syntymäpäivää, joten tahdon kertoa sinulle, kuinka paljon merkitsit minulle, ja kuinka upeita olivat yhdessä kokemamme seikkailut", tunteili vanhempi Kirk hologrammina.

Lopetuksen logiikka on siinä, että alkuperäinen Spock lähti aikanaan niin pitkälle diplomatiatehtävälle, että alkuperäinen Kirk tiesi, ettei näkisi enää pitkäikäisempään rotuun kuuluvaa ystäväänsä.

Orcin mukaan tekijät eivät päässeet yhteisymmärrykseen, olisiko tällainen lopetus ollut osuva vai tekemällä tehty. Orci itse piti lisäyksestä, joka ei ollut pelkästään kohtaus: Shatnerin puheen oli tarkoitus jatkua, kun nuori Kirk saa mitalinsa ja päätyy tähtilaivan kapteeniksi.

Lähde: MTV Movies

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ensimmäinen erä Euro... SIG viestittää epäti... >

Keskustelut (1 viestiä)

Dingo

Rekisteröitynyt 09.01.2008

13.05.2009 klo 00.58

Shatner ftw
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova