Tuorein sisältö

Iggy Popista korkeakulttuuria

15.05.2009 klo 11.05 | Luettu: 1544 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Punkin kummisetä Iggy Pop jazz-tunnelmissa uudella Préliminaries-albumillaan! Legendaarisella Blue Note levymerkillä julkaistavan ja Hal Cragin tuottaman albumin innoittajana on ranskalaisen kirjailija Michel Houellebecqin romaani Mahdollinen Saari.

- Kirja käsittelee kuolemaa, seksiä, ihmisrodun tuhoa ja muita hauskoja asioita. Luin kirjaa äärimmäisellä mielihyvällä, kun se julkaistiin, ja mielessäni loin siihen sopivaa musiikkia, jota kuulin sisälläni lukiessani, Iggy kertoo motivaatiostansa videolausunnossa, joka löytyy sivulta www.iggypoppreliminaires.com

Myöhemmin Iggyä lähestyttiin siinä toivossa, että hän kirjoittaisi muutaman kappaleen dokumentaariseen elokuvaan Houellebecqin elämästä ja hänen aikeistaan ohjata elokuva omasta kirjastaan.

Uutuuslevyllä Iggy mm. laulaa Les Feuilles Mortesin (Syksyn lehdet), jonka alunperin on coveroinut mm. Yves Montand ja Edith Piaf, kun taas New Orleansista vaikutteita saanut jazz-sovitteinen kappale Kings of the Dogs kertoo tarinan Fox-nimisestä koirasta, joka antaa ymmärtää "miten mukavaa on olla koira, ja kuinka se voittaa ihmiselämän".

- Tietyssä vaiheessa vain kypsyin kuuntelemaan tumpeloiden kitaroilla soitettua huonoa musiikkia. Olen alkanut kuuntelemaan paljon New Orleans-aikakauden musiikkia, Louis Armstrongia sekä Jelly Roll Morton-tyyppistä jazzia. Olen myös aina pitänyt hiljaisemmista balladeista, Iggy toteaa.



Albumi äänitettiin Woodstockissa ja Miamissa, missä Iggy ensiksi luonnosteli laulut hänen pienessä joenviereisessä mökissä, puisen kitaran avulla.

Albumin visuaalisesta puolesta vastaa Marjane Satrapi - ranskalais-iranialainen graafinen novellisti ja palkinnon voittanut elokuvaohjaaja - joka tapasi Iggyn ensikerran pyytäessään häntä antamaan äänensä Oscar-ehdokkaaksi nimetyn Persepolis -elokuvan animaatiohenkilölle vuonna 2007.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Depeche Moden kiertu... Manic Street Preache... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova