Tuorein sisältö

Manic Street Preachersin turhan raju kansikuva sensuurin kohteena

15.05.2009 klo 12.45 | Luettu: 2479 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Neljä suurta Britannian vähittäiskauppiasta aikoo sensuroida Manic Street Preachersin tuoreimman levyn kannen. Tesco, Asda, Sainsburys ja Morrisons katsovat albumin kannen liian hyökkääväksi. Kaupat myyvät levyä kansikuva peitettynä.

Albumin kannessa nähdään Jenny Savillen maalaus Stare - kuvassa on kuulemma nuori tyttö, jonka kasvoja peittää ikävä syntymämerkki (katso kuva uutisen lopusta). Väkisin tulee mieleen verinen onnettomuuskuva...

BBC6musicin haastattelussa bändin nokkamies James Dean Bradfield ihmettelee asiaa suuresti.

- Päätös on hyvin outo, se on tunnustettu maalaus. Jos tunnet kyseisen taiteilijan teoksia, niissä käytetään paljon ruskeaa ja punaista. Ehkä meidän ajatellaan olevan provokatiivisempia kuin me oikeasti olemme. Meidän mielestämme se on vain kaunis maalaus.

- Puolialastomia takapuolia ja ampuma-aseita löytyy supermarkettien lehtipisteiden ja levyhyllyjen tuotteiden kansista mutta taideteos saa porukan hermostumaan. Outoa, että supermarketit oikeasti uskovat pystyvänsä vaikuttamaan asiakkaidensa ajatuksiin.

Manic Street Preachersin Holy Bible -albumin kannessa vuonna 1994 nähtiin myös Jenny Savillen teos.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Iggy Popista korkeak... Janne Katajan marjat... >

Keskustelut (1 viestiä)

Jep

15.05.2009 klo 14.44

On kyllä älytöntä, mutta eipä ole ensimmäinen kerta kun yritetään filtteröidä "pahat" asiat pois lasten silmistä, jättämällä kuitenkin ne oikeasti pahat ennalleen.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova