Tuorein sisältö

Suvilahden vaihtoehtofestari huipentui tanssiviin teletappeihin

29.06.2009 klo 09.45 | Luettu: 2115 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Vaihtoehtoisuus kannattaa! Ensimmäistä kertaa järjestetty Pitkä kuuma kesä -festivaali juhlittiin lauantaina ja sunnuntaina Helsingin Suvilahdessa. Vaihtoehtomusiikin eri genreihin keskittyneen festivaalin avauspäivänä yleisömäärä oli runsaat 5000 kävijää ja sunnuntaina Suvilahteen saapui reilusti yli 3000 vierasta. Näin kokonaisuudessaan Pitkässä kuumassa kesässä juhli lähes 9000 musiikin ystävää. Lauantaiaamuna sää muuttui ennustusten vastaisesti pilviseksi, mutta varsinaisilta sadekuuroilta vältyttiin. Sunnuntaina aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpötila kohosi yli hellerajan.

Viikonlopun kohokohtia olivat tanssivia teletappeja, konfettisadetta, satoja jätti-ilmapalloja sekä muita erikoistehosteita sisältänyt The Flaming Lips -spektaakkeli, koko festivaalin suurimman yleisön keränneen Social Distortionin hittiputki, vokalisti Maja Ivarssonin johdolla niin punkkareita kuin indie-kansaa tanssittanut The Sounds, helteisen sunnuntain puhekeikallaan avannut Henry Rollins, akustisen soolokeikan soittanut punk-trubaduuri Frank Turner, indie-tulokas The Temper Trap sekä festivaalin päätösesiintyjä Girl Talkin mash-up-setti.

Järjestäjän mukaan tapahtuma sujui rauhallisesti ja ilman merkittäviä järjestyshäiriöitä. Myös Suvilahden uusi tapahtumakenttä osoitti toimivuutensa eikä alueella koettu juuri minkäänlaisia ruuhkia.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Odottamaton sääilmiö... AC/DC:n Angus Young ... >

Keskustelut (1 viestiä)

678678

29.06.2009 klo 10.27

"Myös Suvilahden uusi tapahtumakenttä osoitti toimivuutensa eikä alueella koettu juuri minkäänlaisia ruuhkia."

Höpö höpö, bajamajoja oli aivan liian vähän ja niiden sijoittelu ihan hanurista, vessaan joutui jonottamaan vartin. En ollut ainoa siellä jonossa jota asia hieman pääsi harmittamaan. Perjantaina Tuska-festarilla kyseistä ongelmaa ei ollut, suosittelenkin PKK:n järkkäreille ekskursiota Tuskaan.

Ja kun nyt nillittämään aloin, niin jatketaan vielä että kyllähän toi lavojen sijoittelu oli myöskin aika ankea, pikkulavalla joku jäbä renkuttaa akustista kitaraa samaan aikaan kun Melvins testailee bassarisoundia päälavalla, molemmat kuuluvat saman arvoisesti. Musiikkia ei myöskään päässyt "pakoon" alueella hetkeksikään, jos joku orkesteri ei kiinnostanut, sitä oli kuitenkin pakko kuunnella koska anniskelualueetkin oli sijoitettu ns. kuuluvuusalueelle. Toista jälleen Tuskassa, jossa saattoi helposti jättää nihkeän teknisen dödön kuuntelematta ja hengailla varjossa puiden alla äänenvoimakkuuden pysyessä kohtuullisena, kunnes jälleen lavalle ilmestyi lähemmän tarkkailemisen arvoista toimintaa.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova