Tuorein sisältö

Ruisrock sammutti monen valot, selviämisasemalla ennätysruuhka

07.07.2009 klo 11.29 | Luettu: 2552 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Turun Sanomat kirjoittaa Ruisrock-viikonlopun sujuneen poliisin osalta rauhallisesti. Ensiavusta ja päihtyneiden hoidosta vastaaville festari oli kiireinen. Varsinkin loppuunmyyty lauantai ruuhkautti Turun palveluoperaatio Saappaan festarialueen selviämisaseman pahasti.

Saappaan tiloissa oli paikka 12 väsyneelle juhlijalle. Lauantaina jokainen paikka oli jatkuvasti käytössä. Päivän saldoksi kertyi yli 50 asiakasta, joka on kaikkien aikojen Ruisrockin lauantai-ennätys. Perjantaina apua kaipasi 23 ja sunnuntaina 26 festarivierasta.

Saappaalla oli selviämisasema myös leirintäalueella. Festarialueen henkilökunta loppui kuitenkin kesken ja auttavia käsiä siirrettiin leirintäalueelta juhlapaikalle. Apua tarvitsevat puhalsivat kuulemma keskimäärin kahden promillen lukuja. Osa väsyneistä juhlijoista tarvitsi sairaalahoitoa. Pääosin Saappaan asiakkaat olivat yli 18-vuotiaita mutta alaikäisiäkin oli joukossa.

Tapahtuma-alueen ensiapujärjestelyistä vastannut Suomen Punaisen Ristin Turun osasto käsitteli viikonlopun aikana 900 ensiaputapausta. Lukua voi verrata viime vuoden tapaturmiin. Kuulemma nilkat ja polvet olivat suurimmat kolhujen kohteet.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< BB-Niko ihmettelee k... Sikailuvapaa Karjuro... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova