Tuorein sisältö

District 9:n vakavat avaruusörkit toivotettiin tervetulleiksi

17.08.2009 klo 07.50 | Luettu: 3888 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

District 9, vakava pienen budjetin tieteiselokuva tuottaja Peter Jacksonin suojatilta Neill Blomkampilta, oli viikonlopun katsotuin elokuva Yhdysvalloissa. 30 miljoonan dollarin tuotanto tienasi parissa päivässä yli 35 miljoonaa, joten Jacksonin tavoite on täyttynyt komeasti: Jackson toivoi taannoin, että valtavirran tarjonnasta eroava teos pääsisi edes voiton puolelle, jotta vastaavaa olisi mahdollista tehdä jatkossakin. Ihmisten ja maapallolle vuosikymmeniä sitten laskeutuneiden avaruusolentojen välisistä kahakoista kertovaa elokuvaa on ylistetty vuolaasti. Jos yksimielinen hyväksyntä jäikin saamatta, useimpien kriitikoiden kirjoissa District 9 on paitsi teknisesti vaikuttava toimintaraina, myös ajatuksia herättävä ja tunteisiin vetoava vertauskuva rasismista. Muutamat kriitikot ovat puhuneet vuoden parhaasta elokuvasta.

Toinen tieteiselokuva, naisesta ja stressaantuneena ajassa liikkuvasta miehestä kertova The Time Traveler's Wife ei sytyttänyt kriitikoita. Epämääräiseltä kuulostavaa perusideaa ei tyrmätty, vaan samannimisen romaanin pohjalta olisi monen mielestä pitänyt syntyä vähemmän pitkäveteistä ja sekavaa kamaa.

Käytettyjen autojen kauppaa käsittelevää komediaa The Goods: Live Hard, Sell Hard kutsuttiin typeräksi, ontuvaksi ja helposti unohdettavaksi: keskimääräistä kriitikkoa nauratti vain 15-30 minuutin välein.

Mestari Hayao Miyazakin animaatiouutuutta Ponyo rantakalliolla ylistettiin vuolaasti. Vaikka Pieneen merenneitoon pohjautuva elokuva on selkeästi suunnattu pikkulapsille, täti- ja setäkriitikot ovat myönnelleet nauttineensa söpöstä, omaleimaisesta ja erinomaisesti piirretystä teoksesta henkilökohtaisestikin. Ponyo ei ole Yhdysvalloissa yhtä laajassa levityksessä kuin muut uutuudet.

Viikonlopun katsotuimmat elokuvat Yhdysvalloissa:

Sija / Elokuva / Viikonlopun tulos / (Kokonaistulos)

1. District 9 37,0 milj. $ (37,0 milj. $)
2. G.I. Joe: The Rise of Cobra 22,5 milj. $ (98,8 milj. $)
3. The Time Traveler's Wife 19,2 milj. $ (19,2 milj. $)
4. Julie & Julia 12,4 milj. $ (43,7 milj. $)
5. G-Force - miniagentit (G-Force) 6,9 milj. $ (99,0 milj. $)
6. The Goods: Live Hard, Sell Hard 5,4 milj. $ (5,4 milj. $)
7. Harry Potter ja puoliverinen prinssi (Harry Potter and the Half-Blood Prince) 5,2 milj. $ (283,9 milj. $) - arvostelu
8. The Ugly Truth 4,5 milj. $ (77,5 milj. $)
9. Ponyo rantakalliolla (Gake no ue no Ponyo) 3,5 milj. $ (3,5 milj. $)
10. (500) Days of Summer 3,0 milj. $ (18,0 milj. $)

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suomi-ilmiö ylitti o... Robert Downey Jr. li... >

Keskustelut (1 viestiä)

Albin

14.09.2009 klo 21.15

District 9 oli ehdottomasti vaikuttavaa kamaa. Suosittelen myös tutustumaan lyhytelokuvaan "Alive in Joberg", jonka pohjalle ohjaaja Neill Blomkamp rakensi elokuvansa.

Lisää tieoa Blomkampin kujeista löytyy täältä:
http://swedish-notions.blogspot.com/2009/09/more-blomkamp
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova