Tuorein sisältö

Tuoretta metallia Lähi-Idästä

26.11.2009 klo 17.41 | Luettu: 4570 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

EMI Music Arabia tarjoilee Flowers in the Desert –kokoelmalevyllä päivitetyn katsauksen Lähi-idän monimuotoisesta metalli-scenestä.

Tämän sukupolven paikalliset yhtyeet näyttävät levyllä, kuinka länsimainen metallimusiikki taittuu Arabiaksi ja Persiaksi. Albumilla yhtyeet kierrättävät ennakkoluulottomasti heavy metallia, hiphopia, hard rockia ja punkkia puserrettuna paikallisen sulatusuunin lävitse. Lopputuloksena on jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain täysin uutta. Johtoajatuksena Afrobeat-pioneeri Fela Kutin viimeiseksi jääneen levyn otsikko: Music is the Weapon of the Future!, joka tässä yhteydessä viittaa lähinnä Lähi-idän asemaan ja historiaan maailmanpoliittisena vedenjakajana.

Albumin tuottajana on toiminut kirjailija/muusikko Mark Le Vine joka vieraili hiljattain Suomessa promoamassa uutta kirjaansa Heavy Metal islam.

Mukana albumilla muun muassa hardcore, death ja gangstarap –juuriin nojaavat Heavy Metal in Baghdad –dokumentistakin tuttu Acrassicauda (IRAK), Arthimot (IRAN), Creative Waste (SAUDI-ARABIA) ja Clotaire K, sekä metallia ja hiphoppia sekoittelevat Cafe Mira ja Lazywall (MAROKKO), Beyond East (EGYPTI), Junoon, Mekaal Hasan ja Kominas (PAKISTAN), Orphaned Land ja The Dam (ISRAEL) ja Taham & Salome (IRAN).



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Van Damme kotkan pol... Lähtisitkö katsomaan... >

Keskustelut (4 viestiä)

Tzi

26.11.2009 klo 21.15

En yleensä välitä tällaisista potpuri-kokoelma-levyistä mutta tämä on kyllä varsin mielenkiintoinen. Tosin nuo "genresulatusuuni" -jubailut (etenkin jos kyseessä on gangstarap+metal etc) vähän pelottaa, vaikka yleisesti ottaen olenkin ollut kohtuu avarakatseinen.
lainaa
teebee

Rekisteröitynyt 22.09.2008

27.11.2009 klo 05.51

Juutuubissa tutustuin muutaman uutisessa mainitun artistin tuotantoon, ja kyllähän tuo helkkarin kovaa matskua oli.
Kyllähän tuo silti outoa on lukea bändinimen perässä oleva kotomaa, mm. Irak ja Iran. Ei oo oikein tottunu ajatukseen että moista musiikkia tulis noista maista :D
lainaa
Perdition

27.11.2009 klo 15.09

Iranilaisessa black metallissa olisi ainakin truekaverit asialla... :D

Saattaisi olla henkikin vaakalaudalla.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

29.11.2009 klo 21.48

Noniin tästä jokaiselle taas hetkeks yks bändi jota hehkuttaa kavereille ennenku siitä tulee enemmän ku kolmen ihmisen kuuntelema.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova