Tuorein sisältö

Timo Koivusaloa juhlitaan täällä Pohjantähden alla

07.12.2009 klo 13.40 | Luettu: 1977 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Täällä Pohjantähden alla oli viikonlopun katsotuin elokuva Suomessa. Ennakkonäytökset mukaanlaskien klassisen romaanitrilogian uusi filmatisointi on vetänyt saleihin jo lähes 35 000 henkilöä. Kriitikot ovat olleet varsin myönteisellä mielellä varsinkin kun otetaan huomioon, että ohjaaja on Timo Koivusalo. Pekko-leffoista ja lähes samantasoisista draamoista tuttu ohjaaja on yleisen mielipiteen mukaan ylittänyt itsensä. Hyvin näyteltyä ja karhean realistista kolmen tunnin istuntoa on kutsuttu viihdyttäväksi ja liikuttavaksikin, ja pienestä mokailusta sakottaminen on jäänyt vähemmälle. Tarina kerrotaan loppuun ensi syksynä osassa II.

Ethan ja Joel Coenin musta komedia A Serious Man saapui Suomessa isoihin kaupunkeihin. Kriitikoille on kelvannut. Hauskaksi, surulliseksi ja fiksuksi kutsuttua kertomusta tuuliajolla olevasta miehestä on joissain yhteyksissä kehaistu jopa Coenien parhaaksi ohjaukseksi.

Luc Bessonin animaatiotrilogian toinen osa Arthur ja Maltazard ei ole saanut senkään vertaa kiitosta kuin aloitusosa Arthur ja minimoit kolme vuotta sitten. Bessonin tarinankerronta ei ole viehättänyt useimpia kriitikoita sen enempää kuin miehen itse keksimien minimoi-peikkojen lelumainen ulkonäkö. Elokuvan on myös väitetty olevan liian selkeästi päätösosan alustus.

Viikonlopun katsotuimmat elokuvat Suomessa:

Sija / Elokuva / Katsojia viikonloppuna / (Katsojia yhteensä)

1. Täällä Pohjantähden alla 17 276 (34 524) - arvostelu
2. Twilight - Uusikuu 12 197 (146 379) - arvostelu
3. 2012 6 069 (97 216) - arvostelu
4. Lomaterapiaa 4 771 (???)
5. Saiturin joulu 4 127 (40 182) - arvostelu

Lähde: Suomen elokuvasäätiö

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Hynynen paljastaa ki... Uudenkuun ylivallan ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova